Turgutlar Yeterli İçme Suyuna Kavuşuyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu sıkıntısı çeken mahallelerin sorunlarına kesin çözüm bulmak için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Yatağan Turgutlar Mahallesi’nde, yıllardır yetersiz olan içme suyu sorunu, MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla sona eriyor. Ayrıca mahallede içme suyu hat çalışmalarının yanında, 1 adet sondaj kuyusu ve yeni İçme Suyu Arıtma Tesisi imalatı yapıldı.

Turgutlar Yeterli İçme Suyuna Kavuşuyor
İçme suyu hat yapım çalışmalarını yerinde takip eden MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen ile birlikte Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz, Turgutlar Mahallesi Muhtarı Şerafettin Karagöz ve mahalle sakinleri de çalışmaları yakından takip etti.

KARAGÖZ: “ARTIK İŞLERİN YAPICISI DEĞİL, DENETLEYİCİSİ OLDUK”

Çalışmaları yakından takip eden Turgutlar Mahallesi muhtarı Şerafettin Karagöz, “Muhtarlığa başladığım zamandan beri içme suyuyla yakından ilgileniyorum. Sondaj çalışmaları yapıldı ve su bulundu. Şu anda saniyede 5 litre suyumuz var. Bu da mahallemize yetiyor. Üzücü olan durum ise suyumuzda demir oranının yüksek çıkmasıydı. Ancak MUSKİ Genel Müdürlüğü bu duruma da yeni içme suyu arıtma tesisi yaparak çözüm buldu” dedi.

KOCABIYIK: “1600 METRE YÜKSEKLİKTEN SU GETİRİYORDUK”

1989-1994 yılları arasında muhtarlık yapan Turgutlar Mahallesi sakinlerinden Yusuf Kocabıyık, “Bin 600 metre yükseklikte eskiden kaynak suyumuz vardı. O suyla idare ederdik. Daha sonra o suyumuzda yetersiz gelmeye başladı.

Bu nedenle MUSKİ’ye başvurduk. MUSKİ’de gerekli proje çalışmalarının ardından mahallemize yaklaşık 1 buçuk kilometrelik yeni içme suyu hat yapım çalışmalarına başladı.

Ayrıca 1 adet sondaj kuyusu ve yeni yapılan içme suyu arıtma tesisi imalatını tamamladılar. Bundan sonra mahalle halkı olarak daha sağlıklı su kullanacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA