TİKA'dan Kosova'daki Okula Tadilat Ve Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova’nın başkenti Priştine’de Türkçe eğitimin yapıldığı tek ilköğretim okulu olan Elena Gjika İlköğretim Okulu’na tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan Kosova'daki Okula Tadilat Ve Donanım Desteği
Elena Gjika İlköğretim Okulu, Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Kosova’nın başkenti Priştine’de binası koruma altında olan ve geçmişi 90 yıla dayanan Türkçe eğitimin yapıldığı tek ilköğretim okulu Elena Gjika İlköğretim Okulu’nda TİKA tarafından 10 sınıfın ve kütüphanenin tadilat ve donanımı tamamlanarak, öğrencilerin hizmetine açıldı. Açılış törenine Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, Kosova Meclisi Milletvekilli Müfera Şinik, Priştine Belediyesi Eğitim Müdürü Arberie Nagavci ve Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç katıldı.

Açılış öncesinde Elena Gjika İlköğretim Okulu Müdürü Osman Vitia konukları makamında kabul ederek, okula yapılan çok değerli proje nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti, Türk halkı ve TİKA’ya teşekkürlerini ifade etti.

Konuklar, daha sonra Türk ve Arnavut öğretmenlerin eşliğinde tadilat ve donanımı yapılan sınıfları ve kütüphaneyi gezerek, Türk ve Arnavut öğrencilerle buluştu.

Bakan Yağcılar, Kosova’yı tüm alanlarda destekleyen Türkiye Cumhuriyeti ve önemli bir kurum olan TİKA’nın eğitim projelerini hayata geçirmekle ülkenin geleceğine yatırım yaptığını belirtti.

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kılıç ise, Türkiye’nin hep yanında olduğu Kosova’da eğitimi desteklemeye devam edeceğini ifade ederek, eğitime yapılan yatırımların, eğitim şartlarının daha ileriye taşınması için son derece önemli olduğunu vurguladı. Büyükelçi Kılıç, TİKA’nın bu soylu çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Açılış töreninde Türk ve Arnavut öğrenciler şiir, müzik dinletisi ve halk oyunlarından örnekler sundu. Törenin sonunda ana sınıf öğrencilerine TİKA tarafından hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA