TESKİ 2017 Yılında 111 Adet Projeyle 550 Milyon TL Yatırım Yapacak

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, 2017 yatırım programlarında yer alan toplam 111 adet projenin toplam değerinin yaklaşık 550 milyon TL olduğunu söyledi.

TESKİ 2017 Yılında 111 Adet Projeyle 550 Milyon TL Yatırım Yapacak
TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, 2016 Yılı Mayıs Ayı Genel Kurul toplantısından bugüne TESKİ’nin yaptıkları ve önümüzdeki yıl yapacakları çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yaptı. Genel Müdür Başa, “TESKİ Genel Müdürlüğü su ücreti, yatırım harcamaları, abone sayısı, öz gelir, araç sayısı ve teknolojiyi kullanabilme bakımında yeni kurulan 14 su ve kanalizasyon idaresi arasında ilk sıralardayız. 2017 yatırım programımızda yer alan toplam 111 adet projenin toplam değeri yaklaşık 550 milyon TL’dir. Bu projeler için 2017 yılında 255 milyon TL ödenek ayrılmıştır” dedi.

“Devir aldığımız borç yükümüz azalıyor”

TESKİ’nin piyasaya ve yüklenici firmalara birikmiş borcunun bulunmadığını vurgulayan Dr. Şafak Başa, “Devir aldığımız borç yükümüz azalıyor. TESKİ’nin piyasaya ya da yüklenicilere birikmiş borcu bulunmamaktadır. Tekirdağ genelinde bulunan 23 adet beldeden mahalleye dönüşen yerde su ücretleri yüzde 50 oranında indirime uğramıştır. TESKİ’nin bugüne kadar hiçbir ihalesi iptal edilmemiştir. Yalnızca bir ihaleye itiraz edilmiştir. Kamu İhale Kurumu da TESKİ’yi haklı görerek itirazı reddetmiştir. Bugün itibariyle TESKİ’nin 19 adet tamamlanan, 19 adet devam eden ve 7 adet ihale hazırlık aşamasında altyapı yatırımı mevcuttur” diye konuştu.

“İçme suyu bizim için çok önemli”

TESKİ’nin iyi yolda ilerlediğini de ifade eden Dr. Şafak Başa, “Arıtma tesislerimize de özen gösteriyoruz. DSİ tarafından yapılan arıtma tesisleri TESKİ’ye devredilecek ve biz işleteceğiz. Mevcut arıtma tesislerimizden de bakıma ihtiyacı olanları ya revize ediyoruz ya da bakım onarımdan geçiriyoruz. TESKİ devam ettiği tüm işlerde iş planına göre önde gitmektedir. Herhangi bir gecikme yoktur. Hızla çalışmaktayız. İçme suyu bizim için çok önemli. Son 4 yılda içme suyu kalitemizi oldukça arttırdık. Klorlamaya çok önem veriyoruz. Güçlü bir klor ekibimiz var ve vatandaşlarımıza sağlıklı içme suyu temin ediyoruz. TESKİ iyi bir yolda ilerliyor. Genel Kurul toplantımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA