TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulunda TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve siyasi parti temsilcileri Azerbaycan Milli Diriliş Günü'nü kutladı AK Parti Grup Başkanvekili Muş: 'Bir millet iki devlet olan Azerbaycan ve Türkiye, kadim iki dost, kardeş, müttefik ülkedir'.

TBMM Genel Kurulunda TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve siyasi parti temsilcileri Azerbaycan Milli Diriliş Günü'nü kutladı.

TBMM Genel Kurulu, Hamzaçebi, başkanlığında toplandı.

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bugünün Azerbaycan Milli Diriliş Günü olduğunu anımsatarak, MHP olarak Azerbaycan'ın kıvanç dolu milli kurtuluş gününü kutladıklarını belirtti.

Akçay, geçtiğimiz günlerde '2016 Küresel Yolsuzluk Barometresinin' açıklandığını, söz konusu araştırmanın dünya çapında yolsuzluğun çok ciddi boyutlarda olduğuna işaret ettiğini, bu araştırmada Türkiye'nin imajının da hiç iyi görünmediğini savundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Azerbaycan Milli Diriliş Günü'nü kutladı. Özel, KKTC'nin kuruluş yıl dönümüne ilişkin dün Ankara'da bir resepsiyon verildiğini ve resepsiyona davet edilen eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in protokolde olması gereken yerde ağırlanmadığını, resepsiyonun sonunda asansörü kullanmak istediğinde ise Genelkurmay Başkanı'nın özel koruma ekibi tarafından, 'Asansör komutana ait, komutan ayrılış yapacak, sonra binersiniz' denilerek engellendiğini ileri sürdü.

Özel, ayrıca CHP olarak yaşananları kınadıklarını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Grubu olarak Azerbaycan Milli Diriliş Günü'nü kutladıklarını belirterek, 'Bir millet iki devlet olan Azerbaycan ve Türkiye, kadim iki dost, kardeş, müttefik ülkedir. İlelebet hem Azerbaycan hem de Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünya var oldukça yaşayacaktır.' dedi.

Türkiye'deki zeytin üretimi ve zeytinciliğe ilişkin bazı verileri paylaşan Muş, Türkiye'nin sofralık zeytin üretiminde dünyada üçüncü sırada olduğunu, zeytinyağı üretiminde ise dünyada dördüncü olduğunu vurguladı.

Muş, Türkiye'nin, terörle mücadelede de kararlılıkla yoluna devam ettiğini kaydetti.

Başkanvekili Hamzaçebi de Türkiye ile Azerbaycan'ın tek millet iki devlet olduğunu belirterek, Azerbaycan Milli Diriliş Günü'nü TBMM Başkanlık Divanı olarak kutladıklarını ifade etti.

Hamzaçebi, Rahşan Ecevit'e yapıldığı belirtilen davranışı da doğru bulmadığını vurgulayarak, olay nedeniyle üzüntülerini bildirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, zeytincilik sektörünün sorunları, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu üyesi olarak Meclisi temsilen katıldığı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı Parlamenter Oturumundaki izlenimler ve yaptıkları değerlendirmeler hakkında, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise seçim bölgesinin sorunlarına ilişkin gündem dışı birer konuşma yaptı.
Kaynak: AA