Suriye'ye Kış Yardımı Çağrısı

Sahil Bölgesi Yardım Sorumlusu Kömürcü: 'Depolarımız boşaldı. Yayladağı sınırına göç eden binlerce insan gelecek kışlık yardımları bekliyor'

Suriye’de Sahil Bölgesi Yardım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, depolarının boşaldığını ve Yayladağı sınırına göç eden binlerce kişinin kışlık yardım beklediğini belirtti.

Kömürcü, yazılı açıklamasında, soğuk havanın bölgede etkisini arttırdığını ve insanların kış için telaşlandığını vurguladı.

Rejim ve Rusya’nın son aylarda yaptığı yoğun saldırılar nedeniyle Halep, İdlib ve Lazkiye kırsalından binlerce insanın göç ettiğini aktaran Kömürcü, “Bu insanların önemli bir kısmı Yayladağı sınırı karşısındaki İdlib kırsalına geldi. Bunlar tarlalara kurdukları çadırlarda köylerine dönecek günü bekliyor. Onlar geldiklerinde yaz aylarıydı şimdi ise soğuklar geldi. Birçoğunun çadırında battaniye ve yatak bulunmuyor. Bölgeye göç her geçen gün artıyor.' ifadelerine yer verdi.

Kömürcü, daha önce soğuk nedeniyle çocukların öldüğünü hatırlatarak, önceki yıllarda gelenlerin dışında 10 bin kişinin ilk kez kışı çadırlarda geçireceklerine ve sıfırdan yeni hayat kuracaklarına işaret etti.

Yardımların artırılmasını isteyen Kömürcü, şu değerlendirmede bulundu:

'Depolarımız boşaldı. Yayladağı sınırına göç eden binlerce insan gelecek kışlık yardımları bekliyor. Böyle devam ederse geçen yıllarda yaşadığımız acı hadiseler bu yıl da yaşanabilir. İnsanlar 'Yağmur yağmasın' diye dua ediyorlar. Çünkü her taraf çamur, çadırlar su alıyor. Üzerileri ıslandığında değiştirecek eşyaları olmadığı gibi çocuklarını ısıtacak bir battaniyeleri sobaları yok.'

Türk halkının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk günden bu yana yanlarında olduğunun da altını çizen Kömürcü, hayırseverlerden acilen battaniye, yatak, gıda ve elbise beklediklerini bildirdi.
Kaynak: AA