'Şifa Veren Eller Enerjisini Güneşten Alıyor' Projesi

Uşak Devlet Hastanesine güneş enerji santralinin kurulmasına yönelik hazırlanan projenin yapımına ilişkin Uşak Kamu Hastane Birliği ve ZEKA arasında protokol imzalandı.

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı, Uşak Devlet Hastanesine güneş enerji sistemi kurulmasına yönelik hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından hibe desteği amaya hak kazanan 'Şifa Veren Eller Enerjisini Güneşten Alıyor' Projesi ile ilgili protokolün imzalandığını bildirdi.

Atlı, yaptığı yazılı açıklamada Uşak Devlet Hastanesine güneş enerji santrali kurulumu için hazırladıkları projesinin, ZEKA Sürdürülebilir Çevre Altyapı Mali Destek Programından hibe desteği almaya hak kazandığını belirtti.

Projenin yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması, geleneksel enerji kaynaklarının kullanımında enerji verimliliğinin sağlanmasını amaçladığını aktaran Atlı, 'Proje, Uşak Valiliği ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile kabul edildi. ZEKA'nın Kütahya ilindeki merkezinde protokol dün imzalandı. Sürdürülebilir kalkınmanın öneminin gittikçe daha çok anlaşıldığı günümüzde, enerji verimliliğine yönelik çabaların değerinin de aynı oranda artmaktadır.' ifadelerini kullandı.

Projenin bütçesinin yaklaşık 2 milyon lira olduğunu ve ZEKA'nın projeye yüzde 35 destek aktaracağını ifade eden Atlı, şunları kaydetti:

'Uşak Devlet Hastanesinin 2015 yılında kullanılan elektrik tüketimi Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (OEDAS) verilerine göre aylık ortalama 412 bin 300 kilowatt. Hastanenin enerji giderleri arasında en büyük kalemi oluşturuyor. Hastanede projemiz kapsamında açık otoparkının üzerine çelik konstrüksiyonlar ile bağlantı sağlanarak 2 bin 115 güneş paneli kurulacak. Böylece hastane içi iklimlendirme daha sağlıklı ve konforlu yapılırken, toplamda doğalgaz ve elektrikten yıllık 609 bin 342 kilowatt tasarruf sağlanacak. Uygulanacak proje ile yenilenebilir enerji kaynakları kullanan çevre dostu kamu binaları yaygınlaştırılacak ve zararlı çevre emisyonları azaltılacak. Aynı zamanda panellerin altı otopark olarak hizmet verecektir.'
Kaynak: AA