Selçuklu Belediyesine, Tarihi Kentler Birliği Süreklilik Ödülü

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesine Tarihi Kentler Birliği tarafından 3 ayrı restorasyon ödülü verildi.

Selçuklu Belediyesine, Tarihi Kentler Birliği Süreklilik Ödülü
Tarihi Kentler Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak verilen özendirme ödülleri sahiplerini buldu. Selçuklu Belediyesi süreklilik dalında Sille sokak sağlıklaştırma ve 3 ayrı restorasyonla ödül aldı. Ödül törenine katılan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarihine kültürüne ve turizmine değer kattıklarını ve tarihi kentler birliğinden her yıl bu alanda ödül aldıklarını belirtti.

Başkan Altay konuşmasında, “Üyesi bulunduğumuz Tarihi Kentler Birliği’nin Antalya’da yapmış olduğu fuarda Konyamızı temsil ediyoruz. Burada hem belediye hizmetlerimizi anlatıyoruz hem de Selçuklu’da yapmış oluğumuz restorasyonları ziyaretçilerle paylaşıyoruz. Belediye olarak Sille’de çok önemli restorasyon çalışmaları yaptık. Aya Elenia Müzesi restorasyonu, tescilli camilerin restorasyon çalışmaları, Sille sokak sağlıklaştırması ve Sille deresinin ıslah çalışmalarını tamamladık. Şu anda da son tescilli camimiz olan Sille Subaşı Camisinin restorasyon çalışmalarını yürütüyoruz.

"7. yılımızda 7. ödülü aldık"

Arkeolojik manada da Gevale Kalesinde önemli arkeolojik kazı çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Başkan Altay, "Sille artık tüm dünyanın tanıdığı bir destinasyon haline geldi. Konya’ya gelen tüm ziyaretçiler Silleyi mutlaka ziyaret ediyor ve burada tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkarmak için önemli çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalarımızda Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendiriliyor. Çok şükür ki, bu yıl 7. yılımızda da 7. ödülümüzü alıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza ve Tarihi Kentler birliğine teşekkür ediyorum. Sille artık daha çok konuşuluyor daha çok ziyaret ediliyor” dedi.

Selçuklu Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda da Sille Şapeli Zaman Müzesi, Gevale Kalesi Arkeolojik Kazısı, Sille Deresi Projesi gibi farklı çalışmalarıyla Tarihi Kentler Birliği’nden ödüller aldı.
Kaynak: İHA