SDÜ'ye İkinci Hastane

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in başkanlığında toplanan Plan Ve bütçe Komisyonunda Süleyman Demirel Üniversitesinin (SDÜ) bütçe tasarısında ikinci bir hastane yapılması öngörüldü. SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin en iddialı olduğu ve en çok hasta kabulü yaptığı Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Çocuk Hastalıkları klinikleri için ayrı bir hastane yapılacak. Yeni hastane mevcut hastane yanında inşa edilecek. Proje için 2017 yılı bütçesinden 3.5 milyon TL ödenek ayrıldı.

SDÜ'ye  İkinci Hastane
KOLAY OLMADI

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Tıp Fakültesi Hastanesi yanında yeni bir hastane yatırımına devletin yetkili organlarının ikna edilmesinde oldukça zorlandıklarını söyledi.

Isparta’ya yeni bir şehir hastanesinin yapıldığı ve açılışına hazırlanıldığı bir günde SDÜ’ye 2.hastane yatırımı için kaynak almanın zorluğuna dikkat çeken Çarıkçı, "Sayın Milletvekilimiz Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç bey bize çok büyük destek verdi. Arkadaşlarımız yatırımın gerekliliğini çok iyi anlatan raporlar hazırladı. Milletvekilimiz görüşmeler yaptı. Yatırım bütçemiz programında ikinci hastane yatırımını kaptık. Hem biz hem bakanlık nezdinde imzalar atıldı" dedi.

İHTİSAS HASTANESİ

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, 2.hastanenin ihtisas hastane olarak değerlendirileceğini söyledi.

Çarıkçı, "Hastanedeki uzman arkadaşlarımız ve yönetim ekibi olarak değerlendirdik. Elimizdeki imkanlar ve potansiyelimizi masaya yatırdık. İl dışından en çok hasta kabülü yaptığımız bölümleri inceledik. Ve mevcut hastanemizde yoğunluk yaratan bölümlerin kadın doğum ile çocuk hastalıkları klinikleri olduğunu gördük. Bu konuda güçlü bir kadroya sahibiz. Ekip ve teçhizat olarak da çok güçlüyüz. Yeni doğan yoğun bakımda güçlü bir altyapımız var. Bu gücümüzü bağımsız bir hastanede daha da artırmayı hedefledik. İki bölümün başka bir hastaneye nakledilmesi ile Tıp Fakültesi Hastanesindeki yoğunluk da azalacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA