Sakarya'da FETÖ/PDY Soruşturması

Adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 6'sı tutuklandı, 4'ü adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 10 kişiden 6'sı tutuklandı.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ, Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sakarya Üniversitesinde görevliyken açığa alınan ya da meslekten ihraç edilenlere yönelik Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan Malik Sina Yılmaz, Tuğba Yıldırım, Mehmet Akbaş ve Cüneyt Akar tutuklandı. A.T, N.S. ve K.K. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, örgüte yönelik başka bir soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Mustafa Korkmaz ve Yunus Beycan tutuklandı, S.E. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartı getirilerek salıverildi.
Kaynak: AA