Özel Çocuklar İçin Destek İstediler

Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Saadet Şeranoğlu ve yönetimi Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Özel Çocuklar İçin Destek İstediler
Ziyarette, Vali Güvençer’e Manisa’daki görevinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Şeranoğlu, Vali Güvençer’i okula davet ederek yerinde inceleme yapıp destek olmasını istedi.

Okulun zihinsel engelli bireylere, aile ve çevre işbirliği içerisinde, temel yaşam, sosyal ve iş becerileri kazandırarak onların toplumla bütünleşmesini sağlamayı hedeflediğini belirten Başkan Şeranoğlu, “120 öğrencinin eğitim gördüğü okulumuz genel ve mesleki ortaöğretim eğitim programlarından yararlanamayacak durumdaki 23 yaşından gün almamış özel eğitim ihtiyacı olan orta ve ağır düzeyde zihinsel engelli bireylere eğitim vermektedir. Okulumuzda öz bakım becerileri, toplumsal uyum becerileri, akademik beceriler ve iletişim becerileri yanında kablo montaj, galoş üretimi, takı tasarım ve hediyelik eşya yapımı, ev işleri, yemek becerileri gibi alanlarda yapılan çalışmalarla zihinsel engelli bireyler kendi kendine yetebilen, üretici ve toplum tarafından kabul gören bireyler haline getirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Saadet Şeranoğlu ziyarette Vali Güvençer’e okulda ‘Eğitim Her Engeli Aşar’ duygu ve düşüncesi ile çıkılan yolda öğrencilerin kendi el becerileri ile yaptıkları tepsiyi hediye etti.

Vali Güvençer de ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, toplumdaki her bireyin çok kıymetli olduğunu, son yıllarda merkezi ve yerel idareler olarak engelliler yararına önemli çalışmalar yapıldığını ve bunun da topluma olumlu yansıdığını söyledi.

Vali Güvençer, en kısa sürede okulu ziyaret ederek, okulda eğitim gören öğrencilerle bir arada olmayı arzuladığını bildirdi.
Kaynak: İHA