'Otomotiv Pazarını Daraltacak Bir ÖTV Düzenlemesi Olmamalı'

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülan: 'Arzumuz, oturmaya çalışan otomotiv pazarının küçülmesine yol açacak bir ÖTV düzenlemesi olmaması' 'Kur baskısının da çok yüksek olduğu bugünlerde bir ÖTV düzenlemesinin pazara olumsuz yansıması olacağına inanıyoruz' 'Hem ÖTV düzenlemesi hem de kur baskısı dolayısıyla otomobil fiyatlarında artış olacağı ihtimali ve yıl sonuna doğru markaların artan kampanyaları göz önünde bulundurulduğunda bugünlerin otomobil almak için en uygun zamanlar olduğu söylenebilir'.

MÜCAHİD EKER - Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan, motorlu taşıtların Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarının motor silindir hacmi ve yaşının yanında diğer kriterlere göre de belirlenebilmesine yönelik Bakanlar Kuruluna yetki veren kanun tasarısına ilişkin, otomotiv pazarının küçülmesine yol açacak bir ÖTV düzenlemesi olmamasını arzu ettiklerini söyledi.

Gülan, motorlu taşıtların ÖTV oranlarının, sadece motor silindir hacmi ve yaşa göre değil, satış fiyatı, tipi, sınıfı, taşıma kapasitesi, cinsi, emisyonu ve kasa yapısına göre ayrı ayrı belirlenebilmesine yönelik Bakanlar Kuruluna yetki veren ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 'Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nı AA muhabirine değerlendirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın konuyla ilgili açıklamalarını yakından takip ettiklerini ve Ankara'da ilgili daire başkanlarıyla görüşmeler yaptıklarını anlatan Gülan, 1600 cc'nin altında kalan lüks araçlarla ilgili bir düzenleme arzusu olduğunu ve dün itibarıyla Bakanlar Kurulunun bu yetkiyi aldığını hatırlattı.

Bu yetkiyi kullanıp kullanmamanın Bakanlar Kurulunun uhdesinde bulunduğunu ve uygulamada ne çıkacağını görmeden konuyla ilgili çok fazla bir şey söylenemeyeceğini ifade eden Gülan, kur baskısının bulunduğu ve genel anlamda piyasanın çok da canlı olmadığı bir ortamda ÖTV artışının, ihracatı kuvvetli olan ve cari açığa negatif etki yapmayan otomotiv pazarını olumsuz etkileyeceğini düşündüklerini kaydetti.

Gülan, 'Arzumuz, oturmaya çalışan bir pazarın küçülmesine yol açacak bir düzenleme olmaması.' dedi.

Bu düzenleme çerçevesinde bazı araçların ÖTV'sinde indirim olabileceğinin de gündeme geldiğine ilişkin soru üzerine Gülan, 'İşin açıkçası böyle bir beklenti çok fazla yok. Sonuçta uygulamanın bir artış şeklinde olacağını düşünüyoruz.' ifadesini kullandı.

Otomotivde zaten çok yüksek bir vergi yükü bulunduğunu belirten Gülan, 'Bunu biraz daha artırmanın pazarı daraltacağına inanıyoruz. O yüzden bu dönemde en azından iç pazar dinamikleri düşünülerek bu yetki alınmış olmasına rağmen bunun kullanılmamasını umuyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Bugünler araba almak için en uygun zamanlar'

Ziya Alp Gülan, bu düzenlemenin piyasada otomobil alımlarının öne çekilmesi yönünde bir etkisi olabileceğine işaret ederek, düzenlemeyle nasıl bir ÖTV oranı olacağı bilinemediği için söz konusu otomobillere talebin biraz öne çekilebileceğini söyledi.

Bin kişiye düşen otomobil sayısı komşu ülkelere göre düşük olan Türkiye'de, pazarın kendini bulmaya çalıştığını ifade eden Gülan, 'Araba lüks olmaktan öte artık bir ihtiyaçtır. Kur baskısının da çok yüksek olduğu bugünlerde bir ÖTV düzenlemesinin pazara olumsuz yansıması olacağına inanıyoruz.' dedi.

Gülan, hem ÖTV düzenlemesi hem de kur baskısı dolayısıyla otomobil fiyatlarında artış olacağı ihtimali ve yıl sonuna doğru markaların artan kampanyaları göz önünde bulundurulduğunda bugünlerin otomobil almak için en uygun zamanlar olduğunu söyledi.

Temmuz ayında yaşanan daralmanın ardından son dönemde toparlanan otomotiv pazarının 2016'yı geçen yılki seviyelerde kapatacağını tahmin ettiklerini belirten Gülan, 2017'nin ise kurun nerede duracağına ve jeopolitik risklere bağlı olarak çok önemli olacağını vurguladı.

Gülan, 'Çok rahat bir dönemden geçilmediği için 2017'nin de 2016 ve 2015 civarında gerçekleşmesinin başarı olacağını tahmin ediyoruz.' yorumunu yaptı.

Kaynak: AA