Organları 4 Hastaya Umut Oldu

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki gencin karaciğeri, kalbi ve böbrekleri, ailesi tarafından bağışlandı.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki gencin bağışlanan organları, 4 hastaya umut oldu.

Alınan bilgiye göre, geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı Darıca Farabi Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Gökhan Işık'ın (17) ailesi, çocuklarının organlarını bağışladı.

Bunun üzerine hastanenin Organ ve Doku Bağış Koordinatörlüğü öncülüğünde, Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma ile Şişli Florence Nightingale hastanelerinden gelen ekip tarafından, gencin karaciğer, kalp ve 2 böbreği alındı. Organlar, farklı illerdeki 4 hastaya nakledildi.

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hikmet Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, beyin ölümü gerçekleşen hastanın organ nakli transfer işleminin 4 saat sürdüğünü belirtti.

Organ nakliyle yaşama tutunacak çok sayıda hasta olduğunu ifade eden Yaşar, şunları kaydetti:

'Bir gün bizim ya da yakınlarımızdan birinin de organ nakline ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır. 'Bir organ bir hayat ve bir hayat tüm insanlık' sloganından yola çıkarak, halkımızın organ nakli hususunda daha duyarlı olması, sağlık koşulları uygun her bireyin organ bağışında bulunması gerektiğini vurguluyorum. Hayata can katmak için verilmiş bu bağış kararından dolayı, tüm umut bekleyen insanlar adına, hastamızın yakınlarına teşekkürü borç biliyorum.'
Kaynak: AA