'Migros Ailesine Her İş Saatinde 6 Kişi Katılıyor'

Migros Ticaret AŞ İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Aytaç: 'Yılda 409 bin, günde bin 100 başvuru alıyoruz. Her iş saatinde 6 kişi ailemize katılıyor'

Migros Ticaret AŞ İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç, 'Yılda 409 bin, günde bin 100 başvuru alıyoruz. Her iş saatinde 6 kişi ailemize katılıyor' ifadelerini kullandı.

Migros açıklamasına göre, Aytaç, Data Expert ve Fortune Dergisi tarafından yapılan araştırmada 'Türkiye'nin En Etkin 50 İnsan Kaynakları Yöneticisi (CHRO) arasında yer aldı. Bu kapsamda düzenlenen CHRO Summit 2016'ya konuşmacı olarak katılan Aytaç, yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık bin 576 mağazada faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Mavi ya da beyaz yaka olarak ayırmadıkları, her birini Migros'un başarısı için çalışan turuncu yakalılar olarak tanımladıkları 26 bin civarı çalışanla perakendede oyun kurucu olmayı sürdürdüklerini dile getiren Aytaç, şunları kaydetti:

'Migros performans odaklı bir şirket olduğu için insan kaynakları olarak da birinci görevimiz metrekare başına satışı artırmak. Bunu ancak iyi hizmet ve dolayısıyla iyi çalışanla sağlayabiliriz. Bizim için aslolan insana yatırım yapmak.

Yetenekleri bünyemize çekmekte başarılıyız. Bunda işveren marka bilinirliğimiz, eğitim imkanlarımız ve büyük bir şeffaflıkla oluşturduğumuz kariyer imkanlarımız önemli rol oynuyor. Bütün bunlar bizi perakende sektöründe en fazla tercih edilen şirketlerden biri haline getiriyor. Yılda 409 bin, günde bin 100 başvuru alıyoruz. Her iş saatinde 6 kişi ailemize katılıyor.'

Aytaç, Migros Ticaret AŞ olarak insan kaynakları işveren marka yaklaşımlarını 'İyi İş, İyi Gelecek' söylemi üzerine kurduklarını ifade etti. Şirkette yaş ortalamasının 29 olduğu bilgisini paylaşan Aytaç, şu açıklamalarda bulundu:

'Çalışanlarımızın yüzde 80'i Y kuşağına mensup. Bu bize eşsiz bir dinamizm katsa da 3 kuşağı bir arada bulunduran bir şirkette kuşaklar arasındaki uyumu sağlayarak, dinamizm ve tecrübeyi harmanlamak çok önemli. Bunun için kurum içi mentorluk ve tersine mentorluk uygulamalarımızla tüm çalışanlarımızı içine alan interaktif bir yapı oluşturduk. Ben dahil olmak üzere yöneticilerimizin Y kuşağından mentoru var. Yani Migros'ta kuşaklar arasında gümrük kapıları yok, serbest geçiş var. Migros'un 62 yıldır koruduğu genç ruh ve çevikliğinin arkasında bu armoni yatıyor.'
Kaynak: AA