Kula'da Organ Bağışı

Kula Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla kurum, kuruluş ve esnafları tek tek ziyaret ederek organ bağışı topladı.

Kula İlçe Sağlık Müdürü ve Kula Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Aslı Aybüke Ayyıldız, 'Organ Bağışı' kampanyası çerçevesinde yaptıkları alan çalışmasında son bir haftada 200 organ bağışı topladıklarını belirtti.

Ayyıldız, Kula Kaymakamı Murat Güven’i makamında ziyaret ederek organlarını bağışlamasını istedi.

Organ bağışının hayat kurtardığını vurgulayan Kaymakam Güven, 'Organ bağışı bekleyen Türkiye’de çok sayıda hasta olduğunu biliyoruz. Kula’da organ bağışının artarak devam edeceğini biliyorum.' dedi.

Ayyıldız ve ekibi, daha sonra Hükümet konağı binasında bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tapu ve Nüfus Müdürlüğü ile Kula Adliyesi'nde savcı ve hakimleri ziyaret ederek organ bağışı kampanyasına destek olmalarını istedi.

İlçedeki tüm kurum ve kuruluşları ekibiyle ziyaret eden Ayyıldız, yaptığı açıklamada, yaptıkları ziyaretlerin organ bağışında önemli rol oynadığını kaydetti.

Ayyıldız, 'Organ Bağışı' kampanyası çerçevesinde yaptıkları alan çalışmasında son bir haftada 200 organ bağışı topladıklarını ve ilçede bugüne kadar toplam 500 organ bağışına ulaştıklarını söyledi.

Ayyıldız, 'Kula’da yaptığımız çalışmalarda beklenenin üzerinde bağış topladık. Bizlere destek veren Kula Kaymakamımız Murat Güven başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA