Köy Okulu Öğrencileri Doğru Beslenmeyi Biliyor

İçel’in Tarsus ilçesine bağlı Alifakı Mahallesi’nde ilkokul öğrencilerine, Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz beslenme eğitimi verdi.

Köy Okulu Öğrencileri Doğru Beslenmeyi Biliyor
Yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı eğitimde Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz çocuklara dengeli ve doğru beslenmeyi anlatırken, “Şimdi edineceğiniz beslenme alışkanlıkları, sizi ileride başta diyabet olmak üzere birçok önemli hastalıktan koruyacaktır” dedi.

Obezitenin artık çocuklar arasında da görüldüğünü belirten Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, bunun önüne geçmek için özellikle fast food beslenmeden uzak durulması gerektiğini söyledi.



Çocukların beslenmeyle ilgili bilgilerini ölçmeye yönelik sorular soran Ayşe Şahika Karagöz, neredeyse yetişkinler kadar konuya hakim olduklarını gördü. Çocuklar ise hangi gıdanın hangi sıklıkla tüketilmesi gerektiği ve faydalı olanların çok tüketilmesinin zararı olup olmadığıyla ilgili ilginç sorular sordu. Çocuklar diğer yandan fast food gıdaların zararını bildiklerini ama bir türlü vazgeçemediklerini belirtti.

Diyetisyen Karagöz, bunun üzerine çocuklara, “Az olmak kaydıyla, evde yapılmış hamburger ve pizza yiyebilirsiniz. Yanında ayran veya taze sıkılmış meyve suyu içebilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA