Konuşmadan Da Anlaşmak Mümkün

Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Gazi İlkokulu velilerine yönelik Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın tarafından ‘İletişim’ konulu seminer düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Araçları Salonunda gerçekleştirilen semineri dolduran veliler, yer olmayınca semineri ayakta takip etmek zorunda kaldı.

Konuşmadan Da Anlaşmak Mümkün
Gazi İlkokulu tarafından velilerine yönelik düzenlenen iletişim seminerine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Okul Müdürü Abdülkadir Topçu ve çok sayıda okul müdürleri katıldı.

Dünyada binlerce dil kullanıldığını söyleyen seminerin konuşmacısı Oğuz Saygın, en çok kullanılan dilin ise beden dili olduğunu aktardı. Beden dili olmadan iletişimin olmayacağını belirten Saygın, bundan dolayı beden dilinin önemli olduğunu dile getirdi. “Konuşmadan bile beden diliyle anlaşabiliriz” diyen Saygın, “Kelimeler her şey değildir. Kelimeler olmadan bile konuşabiliriz. Beden dilinde en etkili mimik gülümsemedir. Çinliler, ‘Gülmeyi bilmeyen dükkan açmasın’ der. Dışarıdan alınan negatif etki her şeyi değiştirir. Ama gülümseme de her şey var. Kabul görme var, özgüven var, mutluluk var, enerji ve coşku var” dedi.

Dört farklı ana karakterin bulunduğunu söyleyen Saygın, “Bunlar kırmızı, yeşil, mavi ve sarı karakterlerdir. Bu karakterler karşınızdaki insanlara nasıl davranılması gerektiğini gösteriyor. Kırmızılar kafalarına kattıkları her şeyi uygularlar. Kırmızılar tatlı bir örnektir. Kırmızılar çok enerjiktirler, etraflarındaki insanlarında öyle olmasını isterler. Kırmızının zıttı olan grup ise yeşillerdir. Bunlarda sevecen, şeker gibi insanlardır. Bunları beden dilleriyle ayırabilirsiniz. Bir diğer karakter ise mavidir. Mavi karakterli insanlar düzenli, tertiplidir. Oturuşuna, hareketlerine çok dikkat eder. Mavinin zıttı insanlar ise sarılardır. Bir masada kahkaha ve gülmeler varsa bilin o masada bir sarı karakterli vardır. Ama gidin bakın masasına karmakarışıktır. Bir insanın o masada aradığını nasıl bulduğunu anlayamazsınız. Maviyle sarıyı cüzdanlarına baktığınız zaman anlarsınız. Cüzdanındaki paralar dümdüzdür. Sarının içinde bir çocuk vardır o hiç ölmemiştir, mavinin içindeki çocuk daha küçük yaşta ölmüştür.” diye konuştu.

Oğuz Saygın, seminerde bol bol uygulamalar yaparak seminerin daha verimli hala gelmesini sağlarken, sahneye çıkardığı velilere ise yazdığı, “Sorumlu aile, sorunsuz gençlik” kitabını hediye etti.
Kaynak: İHA