Kırşehir İtfaiyesi Çevre İllere Örnek Oluyor

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, itfaiye teşkilatının düzenlenen tatbikat ve hizmet içi eğitimlerle çevre illere örnek olduğunu bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine yönelik eğitim çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini, bu amaçla da hizmet içi eğitim ve tatbikatlar düzenlendiğini ifade etti.

Yapılan çalışmalarla itfaiyenin il ve ilçe merkezlerindeki olaylara müdahale süresinin 3-5 dakikaya indirildiğini vurgulayan Bahçeci, hizmet kalitesinin artırılması için adeta seferberlik başlatıldığını dile getirdi.

Personel hizmet içi eğitimi, öğrencilere yönelik ve doğal afetlere müdahale tatbikatlarıyla personelin bilgi, yetenek ve hızlarını geliştirmeyi amaçladıklarını anlatan Bahçeci, şunları kaydetti:

'İtfaiye Müdürlüğü, tatbikat ve eğitimleriyle çevre illere de örnek oluyor. Yaptığımız iş aynı zamanda can kurtarmak gibi kutsal bir görevi de kapsadığı için daima en iyi hizmeti vermek durumundayız. İnsanlarımız yangından alevlerden kaçarken, alev savaşçıları dediğimiz itfaiyeciler belki bir can vardır diye yangının içine gidiyor. Anız yangınlarında topraktaki milyonlarca canlıları kurtarmak adına saniyelerle yarışıyorlar. İtfaiye teşkilatımız yangınlara karşı insanlarımızın can ve mal güvenliğinden sorumlu. Amacımız yangın önlem ve denetimlerini artırarak, insanlarımızı özellikle de çocuklarımızı bu konularda eğiterek olası yangınların önüne geçmek. Burada vatandaşlarımızın evlerinde ve araçlarında yangın söndürme tüplerini bulundurmaları gerektiğini tavsiye ediyoruz.'

Kaynak: AA