Karabük'te 'Hoca Ahmet Yesevi' Konferansı Yapıldı

UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından Türkiye’de Hoca Ahmet Yesevi’nin adını taşıyan okullarda düzenlenen “Hoca Ahmet Yesevi” konferansı, bu hafta Karabük Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı.

Karabük'te 'Hoca Ahmet Yesevi' Konferansı Yapıldı
Konferansa konuşmacı olarak Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadirhan Hasan katıldı.

Hasan, konuşmasında Ahmed Yesevi’nin hayatından örnekler vererek, "Ahmed Yesevî, İslâm’ın esaslarını, şer’i hükümleri ve tarikat âdâbını sade bir dille ve halk edebiyatı nazım şekilleriyle anlattığı manzumeler söylemiştir. ’Hikmet’ adı verilen bu manzumeler, dervişler vasıtasıyla en uzak Türk topluluklarına kadar ulaşmıştır. Hikmetler özellikle Türkler arasında bir düşünce birliğinin oluşmasına hizmet etmiştir’’ dedi.

Türk ve İslam dünyasının manevi atmosferini derinden etkilemiş alim ve tasavvuf büyüğü Hoca Ahmet Yesevi’nin hayatı, Türk ve İslam dünyasına olan etkilerini konu alan konferansa öğrenciler yoğun bir katılım gösterdiler. Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Altın, başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadirhan Hasan’a, okul yönetimine ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinlikte ayrıca Ahmet Yesevi Üniversitesi ve TİKA işbirliği ile Ahmet Yesevi’nin adını taşıyan ilk ve orta dereceli okullara içinde Ahmed Yesevi ile ilgili bugüne kadar yayımlanan kitapların yer aldığı "Ahmet Yesevi Kitaplığı" da hediye edildi.
Kaynak: İHA