'Karabağ Sorunu' Konferansı

Uşak Üniversitesi Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu, 'Tarihsel Süreçte Azerbaycan ile Türkiye Arasında Olan İlişkiler ve Karabağ Sorunu' adlı bir konferans düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Salonundaki konferansta konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Türkiye ve Azerbaycan arasında köklü bir dostluk olduğunu, Azerbaycan halkının 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye'nin yanında yer aldığını hatırlattı.

İki ülke arasındaki dostluğun tarihsel sürecine de değinen Rektör Çelik, 'İki ülke arasındaki dostluk lafta değildir. Gerçek dostluktur. Dostluklar kritik dönemlerde belli olur. Karabağ meselesi olduğunda bizler yüreğimizde, özümüzde acıyı yaşadık ve tepki verdik. Aynı şekilde 15 Temmuzda da Azerbaycan halkını da yanımızda gördük. Devlet başkanından halkına kadar yanımızda gördüğümüz Azerbaycan halkının dostluğu gerçek dostluktur. Emperyalist güçlere karşı İslam dünyası olarak, hatta mazlum milletler olarak, bu coğrafyanın halkları olarak, tek bilek, tek yürek olarak mücadele edebiliriz.' dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Ertuğrul ve Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Naib Alakbarov da konferansa birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği Başkanı Rada Abbas, 'Tarihsel Süreçte Azerbaycan-Türkiye Arasında Olan İlişkiler ve Karabağ Sorunu' konulu konferans verdi.

Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rada Abbas'a günün anısına bir plaket hediye etti.

Kaynak: AA