Kadınlardan Dolma Sarma Rekoru Denemesi

Kağıthane’de kadınlar, “Dünya Komşuluk Günü” etkinlikleri kapsamında, “en çok kadınla yaprak dolma sarma” rekor denemesi gerçekleştirdi Dünya Kadın Rekorları kapsamında yapılan ve 300 kadının katıldığı rekor denemesi sonrasında sarılan dolmalar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Kağıthane Belediyesi Aş Evi’ne götürüldü.

Kağıthane’de kadınlar, “Dünya Komşuluk Günü” etkinlikleri kapsamında, “en çok kadınla yaprak dolma sarma” rekor denemesi gerçekleştirdi.

Gelecek yılı “Kağıthane Komşuluk Yılı” ilan etmeye hazırlanan Kağıthane Belediyesi’nin ilçede komşuluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla düzenlediği rekor denemesinde, Kent Konseyi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Engelliler Meclisi ve Hayvanseverler Meclisi’ne üye yüzlerce kadın, Nurtepe Sosyal Tesisleri’nde dolma sarmadaki becerilerini sergiledi.

Hazırlanan masalara konulan yaprakları ve iç malzemelerini, en kısa sürede saran kadınlar, rekor denemesinin ardından bu dolmaları, Kağıthane Belediyesi AŞ Evi’ne götürülerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için “Komşuluk Tenceresi”ne koydu.

Dünya Kadın Rekorları kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesine, 300 kadın katıldı.

Rekor denemesi, Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Dünya Kadın Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi.

Etkinlikte ayrıca İlçe Kaymakamı Hasan Gök ile Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da kadınlarla birlikte sembolik olarak dolma sardı.

- Kaymakam ve Başkan da dolma sardı

Sardığı yaprak sarma basın mensuplarınca beğenilen Kaymakam Gök, eşinin mutfakta kendisinden pek yardım istemediğini ama üç erkek kardeşin bir arada olduğu bir evde büyüdüğünü ve annesine ev işlerine yardımcı olduğunu anlattı.

Türkiye’nin hızla şehirleştiğini ve modernleştiğini ancak bu aşamada da Anadolu kültürünün güzel taraflarının kaybolup gittiğini ifade eden Gök, bu kültürü gün yüzüne çıkarmak için yapılan bu çalışmayı tebrik etti.

Belediye Başkanı Kılıç da Dünya Komşuluk Günü dolayısıyla, anlamlı ve bugüne duyarlılığın oluşması açısından güzel bir program hazırlandığını söyledi.

Gelecek yılı Kağıthane’de Komşuluk Yılı ilan ettiklerini aktaran Kılıç, “İlçemizdeki 2 bin 280 sokağın hepsine gideceğiz. Komşularımızla komşuluk münasebetlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yürüteceğiz.” dedi.

Kılıç, bugünü bir rekorla taçlandırdıklarını ifade ederek, bu rekorun hayırlı olmasını diledi.

Kaynak: AA