İzmir'deki O Hastanede Röntgen Bölümünün Özelleşmesi Kamu Zararı Mı?

Türk Sağlık-Sen İzmir-1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Alsancak Devlet Hastanesinde röntgen bölümünün özelleştirilmesi iddialarıyla ilgili, "Alsancak Devlet Hastanesi röntgen biriminde hizmet alımı demek, kamu zararı demektir. Hastanede çalışan sayısı yeterlidir. Yeteri kadar personel, yeteri kadar cihaz vardır. Hastanede bulunan cihazların teknik donanımı, ihale şartnamesindeki cihazların teknik özelliklerinden daha ileridir" dedi.

İzmir'deki O Hastanede Röntgen Bölümünün Özelleşmesi Kamu Zararı Mı?
Türk Sağlık-Sen İzmir-1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Alsancak Devlet Hastanesinde röntgen bölümünün özelleştirilmesi iddiaları üzerine bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi. Doğruyol, hastanede çalışan sayısının yeterli olduğunu ifade ederek, hastanede bulunan cihazların teknik donanımının ihale şartnamesindeki cihazların teknik özelliklerinden daha ileri olduğunu söyledi.

Ahmet Doğruyol, "İki yıldır önümüze temcit pilavı gibi gelen radyolojinin özelleştirilme çabasının altında gerekçeyi sivil toplum kuruluşu ve çalışanlar olarak bizler öğrenmek istiyoruz. Şuan hizmet veren cihazlardan daha kötü teknolojiye sahip olması, çalışan ve hastaya daha çok şuan radyasyon vereceğinin yani daha çok zarar vereceğinin bilinmesine rağmen bu ısrar niyedir? Hiçbir kimsenin kamu zararı oluşturmasına izin vermemek için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden hiç bir kimsenin şüphesi olmasın. Şunu tekrar hatırlatmakta yarar vardır ki, Alsancak Devlet Hastanesi röntgen biriminde hizmet alımı demek, kamu zararı demektir. Pek çok hastanedeki hizmet alımları da aynı mantıkla sürdürülmektedir. Hizmet verilen birimlerimizde üç filmin çekileceği yerde 5, 5 tahlilin yapılacağı yerde 10 tahlil yapılmakta, yapılan işlemler SGK’ya fatura edilerek hem kamu zararı oluşmakta, hem de vatandaş zarar görmektedir. Alsancak Devlet Hastanesinde röntgenin özelleştirilmesi için hiçbir gerekçe yoktur. Alsancak Devlet Hastanesinde çalışan sayısı yeterlidir. Yeteri kadar personel, yeteri kadar cihaz vardır. Hastanede bulunan cihazların teknik donanımı, ihale şartnamesindeki cihazların teknik özelliklerinden daha ileridir" dedi.

Kaynak: İHA