İnşaatta Yaşayan Aile Sıcak Yuvaya Kavuştu

Hatay’da inşaatta yaşayan üç çocuklu Yıldız ailesi için Antakya Kaymakamlığı tarafından yaptırılan prefabrik evin anahtarı teslim edildi. Armağan Yıldız, “Böyle bir evi hayal bile etmiyordum" dedi.

İnşaatta Yaşayan Aile Sıcak Yuvaya Kavuştu
2006 yılında eşi yurt dışına gittikten sonra ailesine yardımda bulunmamasından dolayı günübirlik işlere giderek üç çocuğuna bakmaya çalışan anne Armağan Yıldız (43) ve çocuklarının durumundan haberdar olan Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, aile için harekete geçti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, aile için kısa sürede prefabrik bir ev yaptırdı. İki odalı olan ve içerisinde beyaz eşyadan çocuk odasına kadar tüm eşyaların yerleştirildiği evin anahtarı, Kaymakam Tortop tarafından aileye teslim edildi.

Kaymakam Tortop, kaymakamlık olarak görevli kişilerin mahalle mahalle dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, ailenin durumunu gazete haberlerinden öğrendiklerini ve harekete geçtiklerini belirtti.

Tortop, Yıldız ailesinin bir barınma probleminin olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, “Prefabrik bir ev yapma kararı aldık. Bizler prefabrik ev yaparken vatandaşın bize tapulu bir yer göstermesi lazım. Babası Armağan hanıma ev yapabileceği bir alan verdi ve bizler de bu güzel, sıcak yuvayı Armağan hanıma çocuklarıyla birlikte yaşasınlar diye yapıverdik. Devletimiz sosyal bir devlet, vatandaşların sağlığıyla, eğitimiyle her türlü eksikliğiyle her daim ilgilenen bir devlettir. Biz de devletimizin bize sağladığı imkanlara aracılık edip vatandaşımıza yansıttık” dedi.

Evin anahtarını teslim ettikten sonra çamaşır ve bulaşık makinesi, televizyon ve çocukların rahat uyuyabileceği yataklarla ders çalışabilecekleri bir çalışma masası aldıklarını belirten Tortop, tüm eksikleri gidermeye çalıştıklarını aktardı.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Armağan Yıldız, “Böyle bir evi hayal bile etmiyordum. Bu kadarını beklemiyorduk, ufak bir pencere, bir kapı bekliyorduk ama Allah devletimizden razı olsun. Devletimiz bize huzurlu bir ev vermekle kalmayıp içimizi de ısıttı. Dün gece eşyalar geldi, çocuklarım gece heyecanlarından ve sevinçlerinden hiç uyumadı” dedi.

Anne Yıldız, çocuklarının eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamaları için elinden gelenin fazlasını yapacağının sözünü vererek, devletin kendilerine açtığı sıcak yuvanın hakkını vermeye çalışacaklarını söyledi.



Evi ilk gördüğünde çok mutlu olduğunu ve artık geceleri sıcak uyuyabileceği bir yatağa kavuştuğunu belirten lise son sınıf öğrencisi Yağmur Yıldız ise, hayatlarının hep inşatta geçeceğini sandığını, bir evlerinin olacağını hiç düşünmediğini ifade etti.

Yağmur, "Artık ben de okuyup iyi bir yerlere geldiğimde bizim gibi olan insanlara yardım edeceğim. Hedeflerimin arasına bunu da ekledim. Çünkü böyle bir şey olunca insanlar çok mutlu oluyor. Gece uyuyamadık kardeşlerimle” diye konuştu.

Kaynak: İHA