Hisarcık Ta Ramlıç Koyunu Yetiştiriciliği Projesi

Hisarcık ilçesinde Ramlıç Koyunu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında, 3 yetiştiriciye 19 damızlık koyun ve bir damızlık koç verildi.

Ramlıç Koyunu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında hak sahibi yetiştiricilere damızlık koyun ve koçlarının teslimi dolayısıyla tören düzenlendi.

Hisar Kaymakamı Davut Bayraktar, Tokat köyünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Hisarcık ilçesinin doğa koşulları ve sosyal yapısı itibarıyla hayvancılık faaliyetleri için uygun bir potansiyele sahip olduğuna işaret ederek, 'Yüksek verimli ve damızlık nitelikli koyun ırklarını ilçemizde yaygınlaştırmak, kırsal ekonomiye önemli katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda halkımızın köyde istihdamına da önemli katkıda bulunacaktır.' dedi.

Törende proje kapsamında Hasanlar, Tokat ve Ulaşlar köylerinden Nuri Dağan, Mehmet Ali Badem ve Kamil Can adlı yetiştiricilere 19 koyun ve bir damızlık koçtan oluşan sürülerinin teslimi yapıldı.

Hisarcık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen 52 bin lira bütçeli Ramlıç Koyunu Yetiştiriciliği Projesinin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün teknik desteğiyle yürütüldüğü bildirildi.

Kaynak: AA