Hakkari'de 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinliği

Hakkari Devlet Hastanesi tarafından 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Hakkari'de 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinliği
Hakkari Devlet Hastanesinin konferans salonunda düzenlenen programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Başhekim Yardımcısı Dr. Funda Toprak, vali yardımcıları Mehmet Emin Taşçı ve Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Hakkari eski milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Seda Baştürk, hastane personeli ve prematüre çocuk anneleri katıldı.

Burada konuşan Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Seda Baştürk, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tüm prematüre bebeklerin ilk bakım ve girişimlerinin yapıldığını belirterek, üstün bir çalışma gösteren birim sorumlularına teşekkür etti.

Hakkari Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hamit A. Eşref ise, dünyada yaklaşık 15 milyon bebeğin doğmakta ve bunların yüzde 10’unun prematüre olarak dünyaya geldiğini ifade etti.

Türkiye’de yıllık doğum oranlarının yüksek olması nedeniyle prematüre doğan bebek sayısının oldukça yüksek olduğunu söyleyen Dr. Eşref, “Hakkari Devlet Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitemizde tüm prematüre bebeklerin ilk bakım ve girişimleri yapılmaktadır. 3. basamak yoğun bakım hizmeti gereken bebeklerimiz için uygun nakil koşulları sağlanarak ilgili merkezlere gönderilmektedir. Amacımız hizmetleri en üst seviyeye taşıyarak Türkiye’nin her ilinde ayını kapsamlı hizmetin verebilmesidir. Bu nedenle hekimlerimiz ve yardımcı sağılık personelimiz sürekli eğitim gerektiren bu hizmetin bir parçası olmak için kendilerini geliştirmektedirler. En az sağlık hizmeti kadar önem verdiğimiz diğer husus ise, aileleri bilgilendirilmesi ve onları sabır gerektiren bu sürece sade ve etkin bilgilendirmeler ile hazırlanmaktadır. Ülkemiz ve geleceğimiz olan bebeklerimiz adına tüm özverileri ile hizmet veren hekimlerimize, hemşirelerimize ve sağlık personelimize ve bu savaşta en önemli neferlerden biri olan değerli prematüre ailelerine sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Öğretmen olan prematüre çocuk annesi Hülya Çatal ise, yaptığı konuşma ile salondaki herkesi duygulandırdı.

Hazırlanan slayt gösterimin ardından, üzerinde ‘Dünya Prematüre Gününüz’ kutlu olsun yaş pastaları kesildi.
Kaynak: İHA