Geri Dönüşümlü Tasarım Kursunda Yapılan Ürünler Görücüye Çıktı

Adıyaman Üniversitesinin geri dönüşümlü tasarım kursunda yapılan ürünler Gençlik Meydanında açılan stantta satışa sunuldu.

Geri Dönüşümlü Tasarım Kursunda Yapılan Ürünler Görücüye Çıktı
2016-2017 kurs açılışında yapıldığı stant açılışına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, eşi Necla Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Tuğluk, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju Teker, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nazif Çetin, kursiyerler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Üniversite çalışanlarının eşleri ve kadın çalışanların katıldığı kurs sonucunda yapılan koltuktan tabloya, akvaryumdan cüzdana, sehpadan kalemliğe kadar birçok atık malzemelerden yapılmış ürün satışa sunuldu.

Çoğunluğunu Ayşe Uluyol’a ait olan ürünlere üniversitenin akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterilirken satıştan elde edilen gelirler ise Adıyaman Üniversitesi Vakfı üzerinden öğrencilere burs olarak verilecek.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü hayırlı olsun dileğinde bulunarak kadınların örnek bir davranış sergilediğini ifade etti.

Bir diğerkamlık örneği ortaya koyulduğunu belirten Prof. Dr. Gönüllü yardımlaşmanın, paylaşmanın ve insana hizmet etmenin paha biçilmez bir değer olduğunu kaydetti.

Ürünlerin yapılırken atık malzemelerden yapılması ve çevrenin korunmasının da ürünlerin değerlerini daha artırdığını söyleyen Prof. Dr. Gönüllü emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA