Filistinli Gruplar Arasındaki Ulusal Diyaloğa Mısır'dan Destek

Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Fevzi: 'Mısır Filistinli gruplar arasında yeni bir ulusal diyalog görüşmesi için ev sahipliğine hazır'.

Mısır, Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanması hedefiyle düzenlenecek yeni bir ulusal diyalog görüşmesine gözetmenlik ve ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan habere göre, İstihbarat Servisi Başkanı Halid Fevzi, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şellah'ın liderliğindeki Filistinli heyetle başkent Kahire'de bir araya geldi.

Fevzi, görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, 'Filistinli gruplar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması hedefiyle yeni bir ulusal diyalog görüşmesi için gözetmenlik ve ev sahipliği yapmaya hazırız.' dedi.

Kahire yönetiminin, Filistin halkının ve davasının maslahatı için tüm Filistinli gruplarla iletişim ve iş birliğini sürdürdüğüne dikkati çeken Fevzi, 'Mısır yönetimi, Gazze halkının sıkıntılarını hafifletmek için Refah Sınır Kapısının açılmasına ilişkin uygulamaları takip ediyor. Mısırlı yetkililer, geçiş işlemlerini kolaylaştırmaya yönelik bazı uygulamalar üzerinde çalışıyor.' diye konuştu.

İslami Cihad Hareketi ise yaptığı yazılı açıklamada, heyetin, İsrail ile yaşanan çatışmanın yönetimi ile Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanmasına ilişkin görüşlerini sunduğu görüşmede, Filistinlilerin saflarında birlik sağlanması ile Refah Sınır Kapısı konusunda Mısır'ın çabasını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Mısır ile Hamas arasındaki ilişkiler, Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2013'te görevinden uzaklaştırılmasından sonra gerilmişti.

Şellah, geçen pazartesi başladığı Kahire ziyareti kapsamında Mısırlı bazı yetkililerle bir araya gelmişti.
Kaynak: AA