Erdemli'de Genç Çiftçi Projesi Başladı

İçel’in Erdemli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker, ’Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında genç çiftçilere hayvan dağıtımına başlandığını söyledi.

Erdemli'de Genç Çiftçi Projesi Başladı
Türker, proje kapsamında Erdemli ilçesinde 15 proje ve bu projelerin karşılığı olarak da bakanlık tarafından 450 bin TL tahsis edildiğini belirterek, "Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla ’Genç çiftçi projesi’ ortaya konulmuştur" dedi.

Güzeloluk Mahallesi’nde ikamet eden çiftçi Remziye Balcı’ya 40 adet küçükbaş hayvan verildiğini ifade eden Türker, "Böylelikle uygulama aşamasına geçilen projede hibe desteği almaya hak kazanan başvuru sahibi çiftçilerin talebi olan küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar program dahilinde dağıtılmaya başlandı. Erdemli de genç çiftçi projesi kapsamında ’İvesi koyunu’ projesi talebi olmuştu. Proje kapsamında Remziye Balcı adlı genç çiftçimize 38 koyun ve iki adet de koçtan oluşan toplam 40 küçükbaş hayvan teslim edilmiştir" diye konuştu.

Türker, amaçlarının hayvancılığın bölgede geliştirilerek ekonomiye katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA