El İşi Kursuyla Hayata Tutundu

Gaziantep'te, 50 yaşındaki Nuriye Sanmur, kullandığı kırmızı reçeteli ilaçları katıldığı el işi kursları sayesinde bıraktı.

Sanmur, 7 yıl önce böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir hastaneye başvurdu. Hastanede ağrı kesici olarak morfin verilmeye başlamasıyla bağımlı hale geldi.

Bağımlılıktan kurtulmak için tedavi olmaya karar veren Sanmur, kullandığı ilaçların uyku yapmasından dolayı zamanının çoğunu evinde geçirmeye başladı.

Sanmur, 4 yıl önce Şahinbey Belediyesi bünyesindeki Yaşar Torun Sosyal Tesisinde el işi kursuna gitmeye başladı.

Burada dikiş nakış kursuna giden Sanmur, zamanını iyi değerlendirmesinin yanında kırmızı reçeteli ilaçlarını tek tek bırakmaya başladı.

Sanmur, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye bünyesindeki kurslarda dikiş nakış kurslarına katıldığını belirterek, şöyle devam etti:

'Bunları yaparak satıyorum. Bunlar bana terapi amaçlı oldu. Benim şu anda kullandığım bir ilacım kaldı. Onuda inşallah kısa sürede keseceğim. İnsülin de kullanıyordum, onu da bıraktım. Raporum ve ilacım bitti. 20 gün sonra gittim. Tahlil yaptım, şekerim düşük çıktı. Doktorum 'kendi kendini tedavi etmişsin' dedi. Ben hayatımdan memnunum. Benim imkanım olsa daha kıraç yerlere gidip insanlara bu işleri öğretirim. Diplomam olsaydı kurs hocası olmak isterdim. Madde bağımlısı çocuklara da yardımcı olmaya çalışıyorum. Sigara içenlere dahi onlara sigarayı bırakın diye uyarıyorum.'

Kursun usta öğreticisi Yasemin Kara, Sanmur'un kurslara gelerek adeta kendisini tedavi ettiğini belirterek, kendisiyle gurur duyduklarını kaydetti.

Kaynak: AA