Eğitimciler Gördes'te Buluştu

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve yönetim kurulu üyeleri Gördes ilçesine eğitimcilerle bir araya geldi.

Eğitimciler Gördes'te Buluştu
Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve yönetimi Gördes’te bir takım ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Gördes İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin’i ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol’u makamında ziyaret eden Başkan Öner, ardından Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik ile görüştü. Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyareti sırasında çalışanlarla bir araya gelen Öner, çalışan taleplerini dinledi. Ziyaretlerin arkasından okullara geçerek, özellikle öğretmenler odasında tüm eğitim çalışanları ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyaretler sonrasında Eğitim Bir-Sen Gördes İlçe Yönetimi, okul temsilcileri ve üyelerle gerçekleştirilen toplantıda konuşan Öner, "Memurun iş güvencesini tartışmaya açmaya çalışanların zemin yoklaması olarak adlandırılan bu tür girişimlerle gelinmek istenen nokta, memurun iş güvencesini tartışmaya açmaksa buna şiddetle tepki gösterir ve tartışmaya açtırmayız. Bir diğer konu da sözleşmeli öğretmen istihdamı. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yakın bir zamanda denendiği ama istenilen faydanın zerre kadar sağlanamadığı apaçık bir gerçektir" dedi.

Kamuda iş güvencesine dokunulacağı yönündeki tartışmalara da değinen Öner, “FETÖ’nün yapılandığı kurumların büyük bölümünde iş güvencesi esnek veya mevcut değil. İş güvencesi milletin ve devletin bekasının garantör değerlerinden biridir. Eğer iş güvencesi olmasaydı, 7 Şubat’ta, 17-25 Aralık’ta bir direncin oluşması, 15 Temmuz’da darbe teşebbüsünü bertaraf edecek bir dirayetin oluşması mümkün olmazdı. Zira FETÖ, darbe yapmaya gerek kalmadan, devleti bütün erkleriyle ele geçirirdi” diye konuştu.

4/B ve 4/C’li personelin kadroya geçişi ile ilgili konuşan Başkan Öner, “Eğitim-Bir-Sen olarak, iş güvencesinin olmadığı, insan onuruyla, saygın iş anlayışıyla bağdaşmayan çalışma şartlarının, mali ve sosyal hak eksikliklerinin bulunduğu istihdam türlerinin kamu hizmeti sunma yükümlülüğü ile bağdaşmadığını sürekli dile getiriyoruz. 4/B ve 4/C statüsündeki personelin kadroya geçirilmesine yönelik düzenleme ve uygulamanın sonuca ulaşmasını sağlayacak çalışmaların artık sonuç vermesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Geçmişten beri 657 sayılı kanunda değişikliğe ihtiyaç olduğunu ama yapılacak değişikliğin reform değil restorasyon perspektifiyle yapılması gerektiğini belirten Öner, “Kariyer ve liyakati gerçekten sisteme oturtalım. Sadakat ve güven ilişkisini, iş güvencesi temelinde yeniden şekillendirelim. Ek gösterge adaletsizliğini, kadro ve derece sistemini, ücret-emek ilişkisini insan onuru odağında, emeğin hakkını vermek amacıyla yeniden şekillendirelim. Kamu görevlilerinin sosyal güvenlik haklarını, sosyal yardım haklarını büyüyen Türkiye, gelişen Türkiye, vizyon yükselten Türkiye gerçeği üzerinden yeniden düzenleyelim” diye konuştu.

Kaynak: İHA