Edirne İlköğretimde İlk 10'Da

Edirne İl Genel Meclisi toplantısına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne’nin ilköğretimde başarı olarak ilk 10’da olduğunu belirterek, derslik ve öğretmen açısından bir sıkıntı olmadığını, ders kitaplarıyla ilgili olarak da bu ay içinde sorunun tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

Edirne İlköğretimde İlk 10'Da
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne’de derslik başına öğrenci sayısı bakımından iyi konumda olduklarını söyledi.

Özcan, İl Genel Meclisi toplantısına katılarak, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yatırımları konusunda meclis üyelerine bilgiler sundu. Slayt eşliğinde uzun bir sunum yapan İl Milli Eğitim Müdürü Özcan, Edirne il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı faaliyetler ve yatırımlar anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Özcan, Türkiye’de örnek olabilecek projeleri hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, “Edirne olarak eğitimde iyi konumda yer alıyoruz. Özellikle derslik başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalaması 23 iken Edirne’de 19 olarak yansıyor. İl genelinde toplam 281 okul bulunuyor, bazı okullarda deprem güçlendirme çalışmaları yapıyoruz. İl genelinde ilk ve orta dereceli 4 bini özel okullarda olmak üzere toplam 55 bin öğrencimiz bulunuyor. Öğretmen sıkıntısı yok, boş geçen dersimiz yok. 180 tane de ücretli öğretmenimiz var” dedi.

Okul öncesinde Edirne Türkiye birincisi

Özcan, okul öncesi okullaşmada ise Edirne’nin Türkiye birincisi olduğunun altını çizdi. Konuşmasında İl Özel İdaresi’nden taleplerde de bulunan Özcan, Edirne’deki okul bahçelerinin özel projelerle daha güzel hale getirilebileceğini, bu konuda İl Özel İdaresi’nden destek vermelerini istedi. İl Milli Eğitim Müdürü Özcan ayrıca, okul spor malzemeleri için İl Genel Meclisi’nden bütçe ayırmalarını talep etti.
Kaynak: İHA