ÇOMÜ'de Organ Bağışı Kampanyası

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, organ bağışı kampanyası başlattı.

ÇOMÜ'de Organ Bağışı Kampanyası
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin başlattığı kampanya; organ bağışının ne kadar önemli olduğunun, yapılan çalışmaların neler olduğunun anlatıldığı bir toplantıyla başladı.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Okhan Akdur, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Taş ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Toplantıda, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay, Organ Nakli Merkezi Müdürü ve Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Cabir Alan, Organ Nakil Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hatice Betül Altınışık birer konuşma yaptı.

Organ Bağışı 20. Yüzyıl Tıp Mucizelerinden Biri

Prof. Dr. Ahmet Reşit Ersay konuşmasında organ bağışının 20. yüzyıl tıp mucizelerinden biri olduğunu, organ naklinin yüzbinlerce hastanın yaşamını uzattığını ve iyileştirdiğini belirtti.

Prof. Dr. Ersay; “Adanmış sağlık profesyonellerinin imza attığı bilimsel ve klinik gelişmeler aynı zamanda organ bağışçılarının ve onların ailelerinin göstermiş olduğu sayısız yücelik örneği, organ naklini hayat kurtaran bir tedavi haline getirmekle kalmamış, aynı zamanda insanı dayanışmanın bir sembolü haline getirmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde kurulan organ bağışı standına giderek organlarını bağışladı ve herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. 15-25 Kasım 2016 tarihleri arasında fakültelerde kurulan stantlarda koordinatörler tarafından bağış formları doldurulacak.
Kaynak: İHA