CHP'ye oy vermeyen 3 bin 896 CHP'li hakkında karar

Partinin, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde üyesi bulunduğu halde hiç oy alamadığı sandıklarla ilgili çalışması devam ediyor.

CHP'ye oy vermeyen 3 bin 896 CHP'li hakkında karar
CHP'ye oy vermeyen 3 bin 896 CHP'li hakkında karar
CHP'nin, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde üyesi bulunduğu halde hiç oy alamadığı sandıklarla ilgili çalışması sürüyor. Çalışma kapsamında 3 bin 896 kişinin üyelikleri askıya alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP, 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde, üyesi bulunduğu halde sıfır oy çıkan sandıklarla ilgili çalışma başlattı.

Çalışma sonucu 3 bin 896 üyenin listelerde olmalarına rağmen seçmen oldukları ilgili sandıklarda CHP'ye oy vermedikleri tespit edildi.

Tespit edilen yerler arasında, her bölgeden üyeler olmasına rağmen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yoğunluk dikkati çekiyor. Bu iller arasında Adıyaman, Diyarbakır, Ağrı, Kars, Mardin, Sivas, Siirt, Şırnak, Gümüşhane, Van ve Hakkari de bulunuyor.

SAVUNMALARI ALINACAK

Bu kişilerin üyelikten çıkarılması için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) oy birliği ile karar alırken ilgili tüzük gereği söz konusu üyelere itiraz hakkı tanındı. İlçelere yazı gönderen CHP, söz konusu üyelerin gerekçesiyle itirazını yapmalarını istedi.

Partiye ulaşan bazı savunmalarda üyelerin, 'başka sandıkta görevliydim', 'hastaydım', 'yurt dışında görevdeydim' gibi mazeretler ileri sürdükleri belirtildi.

İl ve ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılan üyelerin durumu 15 günlük sürede yapılan itirazların ve savunmaların alınmasının ardından karara bağlanacak.