CHP Amasya Milletvekili Tuncer Açıklaması

'Karayolları Amasya İl Müdürlüğünde taşeron işçi olarak çalışan 8 kişi, siyasi ve mezhepsel nedenlerle işten çıkarıldı'.

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Karayolları Amasya İl Müdürlüğünde taşeron işçi olarak çalışan 8 kişinin, siyasi ve mezhepsel nedenlerle işten çıkarıldıklarını ileri sürdü.

Tuncer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Karayolları Amasya İl Müdürlüğünde taşeron işçi olarak çalışan 60 kişiden 8'inin hiçbir yasal gerekçe gösterilmeksizin işten atıldığını söyledi.

İş Kanunu uyarınca işten çıkarma nedeninin açıkça belirtilmesi gerektiğini anlatan Tuncer, işten çıkarılan kişilerin, taşeron işçi sıfatıyla en eski çalışanlar olduklarını ifade etti. Tuncer, şu iddialarda bulundu:

'İşten atılma sebepleri siyasidir, mezhepseldir, intikam alma düşücesidir. Bir defa işten atılan 8 kardeşimizin 8'inin de siyasi düşüncesi aynıdır. 8 kardeşimiz de CHP'lidir. Bunlar Amasya gibi küçük bir ilde herkes tarafından, işverenler ve Karayolları yetkilileri tarafından da çok iyi bilinmektedir. 8'inin de aynı siyasi görüşten olması çok manidardır. Diğer bir ortak nokta bu arkadaşlarımızın mezhepsel olayıdır. Maalesef işten atılan 8 kardeşimizden 6'sı aynı mezheptendir. İşten atılırken de dolaylı olarak bu kendilerine ifade edilmiştir. Bize göre, diğer bir işten atılma sebebi ise bu işçi kardeşlerimiz üzerinden Karayollarındaki diğer CHP'li olan yetkililerden intikam alma duygusudur.'

İşten çıkarılan kişilerin yoksul olduğunu dile getiren Tuncer, bu kişilerin, taşeron firmaya yapılan baskı sonucunda işlerine son verildiğini savunarak, CHP olarak işin takipçisi olacaklarını söyledi.

Kaynak: AA