Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

'Bakanlığı hakem pozisyonunda görüyorum. İşverenle sendikalar arasında bir korku veya gerilim ortamı değil tam aksine diyalog ortamı sağlanmalı' '(Belediyelerdeki yeni görevlendirmeler) Ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğüne de birlikte sahip çıkma gibi bir görevimiz var'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Bakanlığı hakem pozisyonunda görüyorum. İşverenle sendikalar arasında bir korku veya gerilim ortamı değil tam aksine diyalog ortamı sağlanmalı.' dedi.

Bakan Müezzinoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK'e bağlı sendika yöneticilerini, Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda kabul etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında ülkenin tüm kesimlerinin gösterdiği tavrın takdire şayan olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, DİSK'e darbelere karşı gösterdiği duruş dolayısıyla teşekkür etti.

Çalışma hayatının dinamik bir alan olduğunu ve bu alanda sürekli yeni sorunları gündeme geldiğini ifade eden Müezzinoğlu, 'Dünya çok hızlı gelişiyor. İş yaşamında yeni koşullar oluşuyor. Her talebimizi istediğimiz gibi çözemesek bile ortak çözümlerimizi çoğaltabilmeyi başarabilmeliyiz.' diye konuştu.

- 'Her yıl 6 milyon genç istihdama katılıyor'

Müezzinoğlu, istihdama her yıl ciddi oranda katılımın olduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

'Her yıl 20-25 yaş arasında 6 milyon genç istihdama katılıyor. Bu 6 milyon gencin istihdam sorununu çözmemiz gerekiyor. İstikrarlı, güçlü büyümeyi başarabilen, istihdam alanlarını çoğaltabilen, bir taraftan alın teri ile geleceğini sağlamak isteyenlerin kapısını açan, bir taraftan da istihdamdaki hak ve hukukunu koruyan süreçleri iyi yönetmemiz lazım. Bu anlamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını ben hakem pozisyonunda görüyorum. İşverenle sendikalar arasında bir korku veya gerilim ortamı değil tam aksine diyalog ortamı sağlanmalı. Hiçbir fabrika işçisiz olamaz. Hiçbir çalışan da işverensiz olamaz. Herkes kendi hak ve hukukunu korumalı fakat 'yalnız benim haklarım önemli, öbür taraf batarsa batsın' veya 'benim istediğim gibi olsun, istediğimi atarım' anlayışından vazgeçilmeli. Hakkaniyeti, adaleti yalnız kendimiz için değil yapının bütünü için oturtmalıyız. İnşallah bu anlamda da sağlıklı bir hakemlik yaparız. İki taraf arasında barışı, huzuru daha iyi noktaya taşımaya katkımız olur.'

Müezzinoğlu, seçimle gelmiş bir belediyeye yeni görevlendirme yapılmasının, arzu etmedikleri bir durum olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Ülkemizin her karış toprağına birlikte sahip çıkmalıyız. Her karış toprağındaki vatandaşımızın hak ve hukukuna birlikte sahip çıkmalıyız. Hiçbir mağduriyet yaşanmasını istemeyiz. Ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğüne de birlikte sahip çıkma gibi bir görevimiz var.'

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da bir süre önce toplanan Üçlü Danışma Kurulunda kıdem tazminatı, zorunlu bireysel emeklilik sistemi ve iş kazalarıyla ilgili hassasiyetlerini dile getirme fırsatı bulduklarını vurgulayarak, çalışma hayatının sorunlarıyla ilgili görüş ve önerilerine yer verdikleri dosyayı Bakan Müezzinoğlu'na sundu.

Kaynak: AA