Borçların Yeniden Yapılandırılması

Boğazlıyan Vergi Dairesi Müdürü Murat Sarıerikli, '6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' kanununda müracaatların 25 Kasım'da sona ereceğini bildirdi.

Vergi Dairesi Müdürü Sarıerikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce son başvuru tarihi 31 Ekim olan '6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' kanunun süresinin 25 Kasım'a uzatıldığını söyledi.

Sarıerikli, 'Kanun, kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirmektedir. Buna göre vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçlarda faiz indirimleri yapılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar tamamen siliniyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde tekrar indirim yapılıyor ve Yurt İçi Fiyat Endeksi oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçları 18 taksitle 36 ay sürede ödeme imkanı veriliyor.' şeklinde konuştu.

Gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi gibi ne kadar vergi varsa ilgili kanuna göre yapılandırılabileceğini aktaran Sarıerikli, şunları kaydetti:

'Vatandaşlarımız, borcunun olup olmadığını öğrenmek için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın www.gib.gov.tr adresinden sorgulama yapabilirler. Borucu bulunup da yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın 25 Kasım 2016'ya kadar vergi dairesi müdürlüklerine müracaat ederek bu fırsattan yararlanabilir.'

Kaynak: AA