Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik Valisi Elban'dan kamu kurumlarına ziyaret.

Vali Süleyman Elban, kurum ziyaretleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve Müdür Yardımcısı Erkal Gedikli ile Şube Müdürleri tarafından karşılanan Vali Elban, Yıldız ve Gedikli ile bir süre görüştükten sonra toplantı salonunda Bilecik'te yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında brifing aldı.

Vali Elban, Bilecik'in tarım ve hayvancılık sektöründe önemli bir yerinin bulunduğunu belirterek, ''Tarımın ve hayvancılık sektörünün hızlı gelişmesi, iyileşmesi ve istenilen seviyeye gelmesi için teşkilatın, gelişen ve değişen teknolojiyi ve metotları kullanması yönünde çiftçilerle her zaman birlikte olması gerekir. Çiftçilerimizi teknik açıdan desteklersek arazilerimiz daha verimli kullanılacaktır. Bilecik ekonomisinin temellerinden birisi tarım sektörü. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için hazırlanan projelere her zaman destek vereceğiz.'' ifadesinde bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yıldız da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- Uluslararası acil sağlık olimpiyatları

Vali Süleyman Elban, ''Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları''nda dereceye giren UMKE ve 112 ekibini kabul etti.

Vali Elban, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ali Kaya, UMKE Birim Sorumlusu Metin Karakuş ile UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeli kabulünde, Antalya'nın Kemer ilçesinde Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği ile Uşak İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen olimpiyatlarda, Bilecik'i başarıyla temsil ettiklerini söyledi.

UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli personele başarılarının devamını dileyen Vali Elban, ''Ekiplerin, çoklu yaralı trafik kazaları, afette müdahale, sağlık ekiplerinin organizasyonu, özellikli zor vakalara müdahale gibi birçok konuda müdahale yetenekleri üzerinden değerlendirildi. İlk kez katıldıkları olimpiyatlarda ekiplerimiz önemli başarılar elde etti. Olimpiyatlar, sağlık çalışanlarının becerilerini geliştirmeleri açısından önemli bir organizasyon oldu. Kendilerini tekrar tebrik ediyorum.'' dedi.

İl Sağlık Müdürü Yılmaz da birincisi düzenlenen ve Türkiye'den 46 ilin yanı sıra Azerbaycan, Sırbistan, Makedonya ve Macaristan'dan yaklaşık 672 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekiplerinin katıldığı Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatlarda, ekiplerin triyaj etabında birincilik, maraton etabında da ikincilik kazandığını ifade etti.

Kaynak: AA