Beyşehir'de Öğrenci Yurtlarının Kapasitesi Yükseliyor

Beyşehir ilçesinde, yükseköğrenim gören öğrencilerin barınma sorunu, hayata geçirilen yeni yurt projeleriyle gideriliyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Beyşehir Öğrenci Yurdu Müdürü Mustafa Songül, yaptığı yazılı açıklamada, Beyşehir Öğrenci Yurdu Müdürlüğünün 2005 yılında faaliyetine başladığını hatırlatarak, 2015'e kadar 572 yatak kapasitesi ile hizmet sunulurken, 2016 itibariyle Akkanat Vakfı'ndan satın alınan Feride Akkanat Bloğu ile yatak kapasitesinin bin 22'ye ulaştığını kaydetti.

İlçede Ali Akkanat Kampüsü'ndeki fakülte ve yüksekokulların bölüm ve alanlarının genişlemesine bağlı olarak yükseköğrenim gören öğrenci sayısının hızla artması dikkate alınarak yurt kapasitesinin daha da artırılmasına yönelik yeni çalışmalar başlatıldığını belirten Songül, şunları kaydetti:

'Öncelikle hayırsever iş adamı hemşehrimiz Ali Akkanat'ın kurduğu Ali Akkanat Vakfı tarafından 500 yataklı iki bloğun yapımına başlanmıştır. Bununla Beytepe Mahallemizdeki eski adıyla YİBO olarak bilinen binanın tahsisi kurum bünyemize dahil edilerek, bakım ve onarım yapılmasını müteakip 150 yatak kapasitesi ile yükseköğrenim gören öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır. YURTKUR olarak, modern yurt anlayışıyla ilçemizde yükseköğrenim öğrencilerimizin barınma imkanını bin 672'ye ulaştırarak, aynı ölçekli ilçeler arasında birinci konuma oturacak olunması en büyük mutluluğumuzdur. Halen 87 çalışanı olan kurumumuzda, yeni blokların devreye girmesiyle çalışan sayımız da 100'ü aşacaktır. KYK Beyşehir Öğrenci Yurdu Müdürlüğü olarak, kısa bir sürede gelinen noktada emeği geçen hayırsever işadamlarımız Ali ve Kamil Akkanat ile AK Parti Konya Miletvekilimiz Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun başta olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA