Beylerbeyi Sarayı Butik Otel'e Dönüştürülecek

Kars’ta uzun yıllar 30 Ekim Ortaokulu’nun arkasında kalan ve yıkılmak üzereyken, Vali Rahmi Doğan, tarafından gün yüzüne çıkarılan Beylerbeyi Sarayı, Butik Otel olarak Kars turizmine kazandırılacak.

Beylerbeyi Sarayı Butik Otel'e Dönüştürülecek
Kaleiçi Mahallesi’nin ‘Osmanlı Mahallesi Projesi’ kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmek ve çalışmalar hakkında bilgiler almak üzere Evliya Cami, Harakani Türbesi ve Kümbet Cami’nin bulunduğu bölgeye gelen Vali Rahmi Doğan, burada yapılan çalışmaları yerinde görerek ilgili firma yetkilisinden bilgiler aldı.

Vali Rahmi Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu ile birlikte Osmanlı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Bir süre bölgeyi gezen Doğan, proje üzerinde Osmanlı Mahallesi ve Beylerbeyi Sarayı’nın inceledi. Projedeki ayrıntılar hakkında tek tek ilgili firma yetkilisinden bilgiler alan Doğan, Beylerbeyi Sarayı’nın onarımı yapıldıktan sonra Butik Otel olacağını söyledi.



Vali Rahmi Doğan, “Önce Beylerbeyi Sarayı’nın önünü açtık. Buradaki okulu yıkarak kaldırdık. Saray gün yüzüne çıktı. Uzun yıllar saray kaderine terk edilimiş. Neredeyse yıkılmak üzere, dört duvarı kalan saray onarımı yapıldıktan sonra Butik Otel olarak Kars turizmine hizmet verecek” dedi.

Vali Rahmi Doğan, daha sonra mahalle sakinleriyle konuştu.

Osmanlı Mahallesi Projesi kapsamında burada kamulaştırma yapılacağını hatırlatan Doğan, vatandaşların kamulaştırma bedellerinin de hazır olduğunu belirtti.

“Engelli gence özel ilgi”

Osmanlı Mahallesi’ni gezen Vali Rahmi Doğan, yanına gelen engelli gençle özel ilgilendi. Engelli gence sarılarak konuşan Doğan, gençle bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Rahmi Doğan, yaptığı incelemelerin ardından bölgeden ayrıldı.
Kaynak: İHA