Besni'de Güzelevler Mezrası Resmiyete Kavuştu

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kurugöl Köyü Muhtarı Hamza Yıldırım, Adıyaman İl Özel İdaresi Müdürlüğünce yapılan çalışma sonucu Sumaklı’da bulunan Güzelevler mezrasının 104 hane olarak resmiyete kavuştuğunu belirtti.

Besni'de Güzelevler Mezrası Resmiyete Kavuştu
Ayrıca köye yapılan hizmetlerden de bahseden Muhtar Yıldırım, "Muhtarlığa başladığım günden bu yana hizmet etme gayreti içerisinde oldum. Sumaklı Güzel Evlere içme suyumuzu yaptık ve bitirdik. Yaklaşık 104 haneden oluşan ve uzun uğraş sonrası takipçisi olduğum yere bakanlıktan mezra onayı geldi ve sisteme yüklendi. Sumaklı evlerinde sanayi ağırlıklı işyerleri olduğu için çok sayıda içme suyuna sahip olduğundan elektrik sorunumuz vardı. Onu da uzun uğraş sonrasında trafomuzu güçlendirerek 160’lık trafoya sahip olduk. Besni- Gaziantep yolu yeni yerleşime geçtiği için her iki tarafa karayolları tarafında duvarlarımız örüldü. Tehlike yarattığı için korkuluk takıldı. Mevcut camimizin eksiklerini giderilerek klimalar ve Isıtmalar takıldı. Üst geçit talebinde bulunmuştuk. Ankara’da vekilimiz ile irtibata geçip sözünü aldık. Okulumuz olmadığı için Milli Eğitime tahsis edilmiş 15 dönüm yerimiz mevcut olup, vekillerimize talebimizi de bildirdik. Sumaklı Güzel Evler Mezrasına da okul istiyoruz.

Kurugöle ait önemli olan kanalizasyonun da müjdeli haberini aldık. Bununla ilgili köy ve mezrada ölçümler yapıldı ve ihaleyi bekliyoruz. Köyde bulunan camimizin bakım ve onarımı yapıldı. Bir vatandaştan parasını ödeyerek aldığımız lojmanı camimize kazandırdık. En önemlisi geç kalınan taziye eviydi. Onu da yaptık ve bitirdik. Önemli olan bir diğer konu ise 1967 yılında yapılan okul, neredeyse eğitim veremeyecek durumdaydı. Her iki okulumuzun bakım onarımı yapıldı.

Köy mezarlığına ait 90 metrekarelik bir hizmet binası yaptık. Hizmet binasının içinde mescidi, gasılhanesi, bay -bayan tuvaletler, abdest alma yeri ve cenaze namazı kılma yeri mevcut. Kurugöl halkı güzel hizmete layıktır. Ben her zaman herkesin yanındayım. Kimin ne sorunu varsa devlet imkanları dahilinde yapmaya hazırım. Yapılan hizmetler ve yapılacak hizmetler şimdiden Kurugöl ve Sumaklı Güzel Evlere hayırlı uğurlu olsun.

Köyümüze yapılan hizmetlerden dolayı başta TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın olmak üzere, Adıyaman milletvekillerimiz Adnan Boynukara’ya, İbrahim Halil Fırat’a ve Salih Fırat’a, Adıyaman Valimiz Abdullah Erin’e, Adıyaman Belediye Başkanımız Hüsrev Kutlu’ya, Besni İlçe Kaymakamımız Çağlayan Kaya’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: İHA