BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

'Partili cumhurbaşkanı gibi bir zorlamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Parti olarak başkanlık, yarı başkanlık ve parlamenter sisteme kapalı değiliz. Bizim için önemli olan önerilen sistemin ne sonuçlar getireceğidir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Partili cumhurbaşkanı gibi bir zorlamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Parti olarak başkanlık, yarı başkanlık ve parlamenter sisteme kapalı değiliz. Bizim için önemli olan önerilen sistemin ne sonuçlar getireceğidir.' dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'nin, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için hazırladıkları taslak metnini MHP ile paylaştığını hatırlatan Destici, AK Parti ve MHP'nin ortak bir metin üzerinde uzlaşacaklarını ifade etti.

Destici, 'Partili cumhurbaşkanı gibi bir zorlamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Parti olarak başkanlık, yarı başkanlık ve parlamenter sisteme kapalı değiliz. Bizim için önemli olan önerilen sistemin ne sonuçlar getireceğidir.' diye konuştu.

Diyarbakır'daki patlamada şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Destici, terörle mücadelede zafiyet yaşanmaması için bölgedeki diğer kaymakam ve valilerin de yanında kimlerin çalıştığının araştırılması gerektiğini vurguladı.

İsrail'de 'Gürültü kirliliğine neden olduğu' iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısını da eleştiren Destici, şunları söyledi:

'Siyonist İsrail devleti, açık ve net bir şekilde İslam düşmanlığını, ezan düşmanlığını bir kez daha çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştiği, iki ülke tarafından büyükelçilerin atandığı bir dönemde bunu yapıyor olması, Türkiye'yi ciddiye almadığını gösterir.'
Kaynak: AA