Batı Akdeniz'den Ağaç Ve Orman Ürünleri İhracatı

Antalya, Isparta, Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz'den bu yıl ağaç ve orman ürünleri ihracatı 100 milyon doları aştı, 104 ülkeye ihracat gerçekleştirildi.

Batı Akdeniz'den Ağaç Ve Orman Ürünleri İhracatı
Batı Akdeniz'deki (Antalya, Isparta ve Burdur) ağaç ve orman ürünleri sektörünün, bu yıl 15 Kasım 2016 tarihi itibarıyla 104 ülkeye, 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiği bildirildi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinden (BAİB) yapılan yazılı açıklamada, Batı Akdenizli ağaç ve orman ürünleri ihracatçılarının, bu yıl ilk kez 23 ülkeye daha ihracat gerçekleştirip, ürün gönderdikleri ülke sayısını 104'e çıkardıkları vurgulandı.

Batı Akdeniz'den ağaç ve orman ürünleri ihracatının 100 milyon doların üzerine çıktığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İhracat gerçekleştirilen 104 ülkenin 20'sine 1 milyon dolar ve üzeri ihracat gerçekleştiriliyor. Sektörün ana pazarı ise 44,3 milyon dolarla İran, 15,5 milyon dolarla da Birleşik Arap Emirlikleri olarak öne çıkıyor. Ağaç ve ağaç mamulleri, sektörün en fazla ihracatını yaptığı ürün grubu olarak öne çıkarken, mobilya da sektörün ihracatında önemli yer tutuyor. Sektörün kağıt ve karton ihracatı da küçümsenemeyecek orana ulaştı. Sektörün ihracat verileri incelendiğinde ana pazarlardan İran'da yüzde 36, Birleşik Arap Emirlikleri'nde yüzde 33 büyüme sağlandığı görüldü. Gelişmekte olan pazarlarda yaşanan büyüme ise yüzde 50 ila yüzde bin arasında gerçekleşti. Bu büyüme grafiğinin devam ettirilmesi halinde sektörün ihracat rakamlarını önümüzdeki yıllarda 200 milyon dolara ulaştırması öngörülüyor.'

İhracatın bu denli artmasının, üretim bantlarının modernize edilerek ileri teknoloji makineler kullanılmasına bağlı olduğu ifade edilen açıklamada, ileri teknoloji makinelerle üretilen kaliteli ürünlerin, Batı Akdeniz'i sektörde tercih edilir hale getirdiği vurgulandı.
Kaynak: AA