Başkan Çalışkan Açıklaması 'Belediye Kışa Hazır'

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, belediyenin kış mevsimi için gerekli hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Başkan Çalışkan Açıklaması 'Belediye Kışa Hazır'
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Karaman’da olası yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm ekipmanlarıyla 24 saat görevinin başında olacak. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, kış mevsimi dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek adına gereken önlemleri aldıklarını ifade ederek, belediyenin kışa hazır olduğunu belirtti.

Çalışkan, “Kış mevsimi öncesi Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde acil müdahale ekibi oluşturduk. Toplam 5 greyder, 4 kar küreme aparatlı kamyon, 6 solüsyon atma aracı, 3 solüsyon tankeri, 1 adet hem cüruf atmalı hem küremeli araç, 2 adet kar küreme aparatlı kazıcı ve yükleyici ile kışa hazır durumdayız” dedi

Karla mücadelede kullanılmak üzere güçlü bir araç filosuna sahip olduklarını da ifade eden Çalışkan, "Araç parkımıza teknolojik bakımından son derece modern araçlar kazandırdık. Bu araçların bazıları hem kar küreme, hem de tuzlama işlemini aynı anda yapabiliyor. Buzlanmaya karşı da 300 ton kar ve buz önleyici solüsyon ile 100 ton cüruflu tuz stoku yapıldı. Vatandaşlarımızın huzuru için şehrin dört bir yanında ve özellikle ulaşımın yoğun olduğu caddelerde aksaklıkların yaşanmaması adına gerekli koordinasyon sağlanacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA