Atatürk'ün Elazığ'a Gelişinin 79. Yıl Dönümü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 79. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk'ün Elazığ'a Gelişinin 79. Yıl Dönümü  Kutlandı
Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 79. yıl dönümü nedeniyle ilk olarak anıta çelenk bırakıldı. Törene Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkan Vekili Yusuf Dumandağ, Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Cihanoğlu, kamu kurum müdürleri, emniyet ve askeri personel, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Törende Vali Zorluoğlu, Başkan Vekili Dumandağ ve Garnizon Komutan Vekili Cihanoğlu, anıta çelenk bıraktı. Çelenklerin konulmasının ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra protokol üyeleri Atatürk’ün Öğretmenevi’nde konakladığı odayı gezdi.

Anı defterini imzalayan Vali Murat Zorluoğlu, Atatürk’ün 79 yıl önce Elazığ’a gelişi nedeniyle bir anma programı düzenlediklerini söyledi.

Bu çerçevede gazi paşanın Elazığ’a gelişinde kullandığı odayı ziyaret ettiklerini ifade eden Zorluoğlu, “Cumhuriyetimizi kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu ülkenin birliği, beraberliği bütünlüğü için hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bu vesile ile bir kere daha minnetle yad ediyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükumeti olarak yine Kurtuluş Savaşı’nda Türk milletinin gösterdiği büyük fedakarlıklar gibi milletimiz 15 Temmuz ve sonrasında kendisine verilen terör tehdidine karşı birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir mücadele sürdürüyor. Bu mücadelede her gün yeni ve büyük başarılar elde ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde ülkemizde terör tehdidi bütünüyle ortadan kaldırılmış olacaktır” dedi.

Belediye Kültür Merkezi’nde devam eden programda ise Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Haykır, ‘Atatürk ve Elazığ’ konulu konferans verdi. Konferansın ardından Elazığ Devlet Klasik Tük Müziği Korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.
Kaynak: İHA