'Adana'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü'

İki kentin valilerinin eşleri tarafından hazırlanan program kapsamında, Adana'daki şehit yakınları Kahramanmaraş'a geldi Kahramanmaraş Valisi Özkan: 'Şehitlerimiz, bu tarih ve toplum şuurunun devam ettirilmesi, daim olmasının güvencesidir. Bu sebepten şehitlerimizi unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor'

'Adana'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü' programı kapsamında, Adana'daki şehit yakınları Kahramanmaraş'ı ziyaret etti.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan'ın başlattığı program kapsamında, iki kentten şehit yakınları bir araya geldi. Adana'dan 15 şehit ailesi, Kahramanmaraş'tan 15 şehit yakınıyla tarihi mekanları gezdi.

Kahramanmaraş Kalesi ile buradaki Minyatür Kurtuluş Müzesi'ni gezip ilgililerden bilgi alan şehit yakınları, daha sonra tarihi konaklar ile kentin kurtuluşu için ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam'ın türbesini ziyaret etti.

Şehit yakınları, daha sonra birlikte yemek yedi.

Vali Özkan, yemekte yaptığı konuşmada, programla Adana ve Kahramanmaraş'ta yaşayan şehit yakınlarının bir araya getirilip kaynaştırılmasının amaçlandığını söyledi.

Şehitlerin emanetleri için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getiren Özkan, şunları kaydetti:

'Memleketin birliği ve bütünlüğü noktasında canlarını feda ederek şehit olanların ailesinin bir ferdi olmak, şehidin annesi, kardeşi olmak olağanüstü derecede gurur kaynağıdır. Bugünlerde memleketin birliğine, bütünlüğüne yönelmiş terör örgütlerine karşı Türk milletinin yüksek derecedeki refleksleri çok önemlidir. Şehitlerimiz, bu tarih ve toplum şuurunun devam ettirilmesi, daim olmasının güvencesidir. Bu sebepten şehitlerimizi unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor.'

Ruhan Özkan da bulundukları konum gereği her zaman şehit aileleriyle birlikte olduklarını belirterek, 'Amacımız, şehit ailelerinin üzüntülerini paylaşmak ve komşu illerdeki şehit yakınlarını bir araya getirmek, onların kaynaşmalarını sağlamak. Bugün Adana'daki şehitlerimizin emanetlerine, Kahramanmaraş'taki şehitlerimizin emanetleri ev sahipliği yaparak, onları ağırlayacak.' diye konuştu.

Beyhan Demirtaş ise şehit ailelerinin birlikte olmak istediklerini fark ettiklerini, bu nedenle programı hazırladıklarını anlatarak, 'Şehit yakınlarını kendi çevrelerinden biraz daha farklı ortama getirmek istedik. Şehit yakınlarımız bu programdan memnun kaldılar.' dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Niyazi Ergüven'in annesi Saadet Ergüven de bu ülkeyi ve bayrağı kimseye vermeyeceklerini vurguladı.

Gözyaşlarını tutamayan Ergüven, tek isteğinin oğlunun katillerinin asılması olduğunu söyledi.
Kaynak: AA