ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper istifa etti

Clapper, Obama döneminde atanan ve Trump'ın göreve başlama sürecinde istifa etmesi beklenen üst düzey yöneticiler arasında istifa eden ilk isim oldu.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Clapper istifa etti
ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, yeni başkan seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın Beyaz Saray'da göreve başlamasına 64 gün kala istifasını sunduğunu açıkladı.

Clapper, istifa açıklamasını, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesindeki ulusal güvenlikle ilgili bir oturumun öncesinde yaptı.

Trump'ın göreve başlamasına 64 gün kaldığını hatırlatan Clapper, 'Dün gece istifa mektubumu sundum, ki bu beni çok iyi hissettirdi.' ifadesini kullandı. Clapper'ın, Trump'ın iş başına gelmesiyle birlikte yeni atanacak yöneticilere yer açmak için görevinden ayrıldığı belirtiliyor.

Clapper, Obama döneminde atanan ve istifası beklenen üst düzey yöneticiler arasında istifasını sunan ilk isim oldu.

İstifasını neden erken sunduğuna ilişkin açıklama yapmayan Clapper, Amerikan istihbaratının çatı kuruluşu olarak bilinen Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün 4. direktörü olarak 6 yıldır görev yapıyordu.

75 yaşındaki Clapper, 9 Ağustos 2010'da yemin ederek Ulusal İstihbarat Direktörlüğü görevine başlamıştı. ABD Hava Kuvvetlerinden korgeneral seviyesinde emekli olan Clapper, 1992-1995 yıllarında Savunma İstihbarat Ajansının ilk direktörü olarak çalışmıştı.
Kaynak: AA