4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi 8-9 Mart'ta Düzenlenecek

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi 8-9 Mart'ta Düzenlenecek
Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi, 8-9 Mart 2017 tarihlerinde dördüncü kez nükleer sanayinin önde gelen isimlerini İstanbul’da buluşturacak. Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük nükleer etkinliklerinden olan zirvenin, Türkiye’deki yerli firmalara 16 milyar dolarlık nükleer santral pazarından pay alabilmeleri açısından büyük bir fırsat oluşturması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Nükleer Sanayi Derneği’nin desteğiyle Nükleer Mühendisler Derneği ev sahipliğinde düzenlenen Zirve’de santral başına 3 milyar dolarlık iş hacminden Türk firmalarının nasıl yararlanabileceği ortaya konacak.

"Pazardaki payı artırmanın yolu yerli evlilikler"

4. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi Başkanı Doç. Dr. Şule Ergün, Türk firmalarının nükleer enerji pazarından pay almasına aracılık eden Zirve’nin sektörde önemli bir yere sahip olduğunu ve her yıl hatırı sayılır işbirliklerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Nükleer enerji sektöründe oyuncu olmanın pahalı ve zaman isteyen bir süreç olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Ergün, bu yıl Zirve’de 200’ün üzerinde ticari eşleştirme görüşmesi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Türk firmalarına Zirve öncesi tavsiyelerde de bulunan Doç. Dr. Ergün, firmaların yapımı ve fizibilite süreci devam eden nükleer projelerde yer almak için güçlerini birleştirmelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Ergün, Türk firmalarının eğer kümelenmeye giderse, uluslararası firmaların tedarik ağının önemli bir parçası olabileceklerine dikkat çekti. Ergün, bu ağa bir kez giren bir firmanın yakın coğrafyada yapılacak diğer nükleer projelerde de yer almak için önemli bir aday olacağının altını çizdi.
Kaynak: İHA