'4. Emlak Fuarı' Başladı

Konut ve işyeri projelerinin tanıtıldığı ve alıcıya özel avantajlarla sunulduğu fuar ziyaretçilere kapısını açtı.

Konut ve iş yeri projelerinin tanıtıldığı ve alıcıya özel avantajlarla sunulduğu '4. Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı' başladı.

Büyük kısmı İstanbul olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda projenin yer aldığı fuarda, ulusal ve uluslararası yatırımcılara projeleri inceleme şansı sunuldu.

Fuara, ilk gün, yerli-yabancı kurumsal yatırımcıların yanında, firmaların sunduğu özel fırsatlardan yararlanmak isteyen bireysel konut alıcıları da ilgi gösterdi.

Rusya, İran, Orta Doğu ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan ve yabancıların damga vurması beklenen fuar, 20 Kasım'da sona erecek.

- '3. İstanbul Projesi' tanıtıldı

Fuarda, Başakşehir'in en büyük projesi olma özelliği taşıyan '3. İstanbul Projesi'nin de tanıtımı yapıldı.

Başakşehir Belediyesi'nin güvencesinde, Az Zamil Group, Seha Yapı, Adese ve Fuzul Grup işbirliğiyle (ASAF İş Ortaklığı) hayata geçecek olan projenin ön tanıtım etkinliğinde konuşan ASAF Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Akbal, 320 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edecekleri projede konut, ofis ve ticari ünitelerin yer alacağını söyledi.

Projede 1200 konut olacağını, metrekare fiyatlarının gelecek ay açıklanacağını dile getiren Akbal, ön talep toplamaya başladıklarını, ilk 3 haftada internet üzerinden gerçekleştirilen talep başvurularının 9 bine yaklaştığını söyledi.

Geçen hafta gerçekleştirilen MÜSİAD Expo'da da yaklaşık bin başvuru aldıklarını ve toplam sayının 10 bine yaklaştığını dile getiren Akbal, projenin, İstanbul Yeni Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi bölgesine değer katacağını bildirdi.

Akbal, projeye Türkiye'den 70 il, yurt dışından ise 45 ülkeden talep geldiğinin altını çizdi.

- Emlak Konut'un bazı projeleri de fuarda yer alıyor

Fuarda, Emlak Konut GYO güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme'de hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesi de yer alıyor.

Projenin son durumu hakkında basın mensuplarına açıklama yapan Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, fuarda yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ziyaretçilere Büyükyalı İstanbul'un dijital maketi üzerinden ayrıntılı bilgi verdiklerini anlattı.

Büyükyalı'da yatırım yapmak isteyenlerin Emlak Konut kampanyasının yıl sonuna kadar devam edeceğini unutmaması gerektiğini dile getiren Keresteci, şu bilgileri verdi:

'Projede sınırlı sayıda konutun dahil edildiği ve yıl sonuna kadar devam edecek kampanya kapsamında, banka kredisi ve kefile ihtiyaç duyulmadan yüzde 10 peşinat, aylık yüzde 0,70 faizle 120 ay taksit veya 0,42 faiz oranıyla 60 ay taksit seçenekleriyle, karlı bir yatırım fırsatı sunuyoruz. Eylülde ciddi satış gerçekleştirdik. Önümüzdeki ay fırsatların son ayı. Yatırımcılar acele etsinler.'

- Osmangazi Belediyesi 'kentsel dönüşümü' tanıtıyor

Fuarda, Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri de anlatılıyor.

Etkinliğin öne çıkan diğer projeleri arasında Beyoğlu'ndaki Piyalepaşa İstanbul ve Evkalade yer alıyor.

Öte yandan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği fuarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki önemli projeleri yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşturuyor.

Kaynak: AA