17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinliği

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinliği
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında (Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi) düzenlenen etkinlikle prematüre doğan bebeklerin ölüm oranının yüksek olmasına dikkat çekildi.

Doğum servisi çalışanları ve anne adaylarının katıldığı etkinlikte prematüre bebekler ile ilgili bilgi verildi.

Prof. Dr. Mehmet Turgut, 17 Kasım Prematüre Gününün aslında Dünya Dahiler Günü olması gerektiğini belirterek, dünyaya gelmiş bir çok dahinin prematüre doğduğunu vurguladı.

Mehmet Turgut, Albert Einstein, Isaac Newton, Charles Darwin, Winston Churchill gibi kişilerin prematüre doğduğunu ancak insanlık için büyük işler yaptığını söyledi.



Uzman Dr. Selahattin Akar ise yaptığı sunumda, dünyaya gelen bebeklerin yüzde 10’unun prematüre doğduğunu belirterek, yeni doğan ünitesinde şuan bulunan bebeklerin yüzde 60’ının prematüre olduğunu kaydetti.

Prematüre bebeklerin ölüm sıklığına dikkat çeken Uzman Dr. Selahattin Akar, “Zamanında doğan bir bebekteki ölüm oranı binde 1 iken, erken doğan bebeklerin ölüm oranı daha yüksektir. Tıpta ki yeniliklere rağmen prematüre bebeklerin ölüm sıklığını azaltılamıyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA