YYÜ İsim Değişikliğine Gidiyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin adının Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile benzerliği nedeniyle resmi yazışmalarda sorun yaşamamak için isim değişikliğine gittiklerini söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Battal, YYÜ ile Yeni Yüzyıl Üniversitesine yapılan yazışmalarda isim benzerliği nedeniyle sorunlar yaşadıklarını, bu sorunları ortadan kaldırmak ve Van şehrinin üniversite ile beraber adının güncel kalması için isim değişikliği yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Battal, "Van bildiğimiz gibi çok önemli bir kentimiz. Türkiye’nin vazgeçilmez, olmazsa olmaz ve çok değer verilen kentlerinden biri. Van hem üniversitemiz ile gündemde kalsın hem de Yüzüncü Yıl Üniversitesinin Van’da olduğunu bir kez daha vurgulamak istedik. Bu nedenle üniversitemizin başına Van eklensin istedik. Bunu da YÖK’e yazdık. Talebimiz YÖK’te uygun görüldü ve Bakanlar Kuruluna gönderildi. Oradan da meclise gönderilecek. Kanunlaşması durumunda artık üniversitemizin ismi kabul edilmiş olacak ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olacak. Bundan sonrada bütün kullanımlarda da adı bu şekilde geçecek. Bunun çok uzun süreceğini zannetmiyorum" dedi.

Kaynak: İHA