Yeni Toyota C-HR'nin Tanıtımına İzmir'de Yoğun İlgi

Türkiye’de üretilen ve tüm dünyanın merakla beklediği Toyota C-HR’nin İzmir’de de tanıtımı yapılırken, araç sürücülerden tam not aldı.

Yeni Toyota C-HR'nin Tanıtımına İzmir'de Yoğun İlgi
Toyota C-HR, bazı Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı olarak Türkiye’de de ilk kez Toyota plazalarda beğenilere sunuldu. Toyota C-HR için İzmir’deki Toyota Plaza Borovalı’da da ilk gösterim ve tanışma töreni düzenlendi.

Donanım ve teknolojik özelliklerinin yanında Toyota’nın yeni dizayn anlayışının da ilk ipuçlarını veren yetkililer, araç hakkında bilgiler aktardı. İzmirli otomobil tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği ve yakından incelediği Toyota C-HR, yapılan test sürüşleriyle de büyük beğeni toplayarak kullananlardan tam not aldı.

Toyota C-HR’ın ilk gösterimi için düzenlenen törende bir konuşma yapan Toyota Plaza Borovalı Genel Müdürü Gün Arsan, uzun zamandır bu anı beklediklerini belirterek “Bugün bizler için tarihi bir gün. Yeni modelimiz Toyota C-HR Avrupa’nın bazı ülkeleriyle birlikte aynı anda plazamızda da beğenilere sunuluyor. Toyota’nın yeni ve üstün özelliklere sahip modeli Toyota C-HR’ın Türkiye’de üretilip, tüm Avrupa ülkeleriyle birlikte dünyaya ihraç edilecek olmasıyla büyük heyecan, mutluluk ve gurur yaşıyoruz “dedi.

Hibrit Motor

Toyota C-HR hatchback otomobillerin dinamizmiyle SUV sınıfına özgü güçlü duruşu buluşturuyor. Araç aynı zamanda, Toyota ‘Sensual Tech’ adını verdiği yeni iç mekan tasarım konseptiyle teknoloji, fonksiyonellik ve görsel şöleni Toyota C-HR’da bir araya getiriyor. Sürücü ve yolcuları modern, çekici ve son derece ferah bir kabin karşılarken, Toyota C-HR’de son derece zengin bir ekipman seviyesi de sunuluyor. Toyota C-HR bir önceliği de sürüş keyfi ile yakıt ekonomisini buluşturan yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlara veriyor. 1,2 litrelik Turbo benzinli motor 116 HP güç ve 185 Nm tork üretirken, 100 kilometrede ortalama 5,9 litre yakıt tüketen motor ortalama 134 gr/km CO2 salınım değeriyle çevreci ve tutumlu bir yapı vaat ediyor. 122 HP güç üreten yeni hibrit motorun ise 1.8 litre VVT-i motora sahip olduğu kaydedildi.
Kaynak: İHA